Toplantı 13-17 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.Okul yönetimi tarafından program hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Ev sahibi okulun proje ekibinin misafir karşılaması ve haftanın programının sunumu ile başlayan program, okul turu ile devam etti. Ardından tüm gruplar “Su tasarrufunu nasıl yapabiliriz?” sorusuna cevap arayan sunumlarını yaptılar. Sunum sonrası öğretmen ve öğrenciler, projenin konusu ile ilgili atölye çalışmasına katıldı. Programın ilk günü, ev sahibi okulun hazırladığı Cartagena’nın tarihini anlatan tiyatro ve yöresel dans gösterisi ile son buldu.
Programın ikinci günü, İspanya sualtı kültürel mirasının halka tanıtılmasında önemli rol oynayan Arqua Müzesi ve 26.000 m2’lik bir alana sahip İspanya’nın en büyük arkeolojik park alanı olan Roma Forumu Müzesi ziyaret edildi. Müze ziyareti sonrası gruplar tarafından hazırlanan çevreye zararsız çantaların ve el ilanlarının süpermarkette dağıtılması etkinliği gerçekleştirildi.
Programın üçüncü günü, Cartagena şehir merkezi gezildi. İlk durak Cartagena Belediye Binası oldu. Belediye Başkanı ve ekibi misafir grupları ağırladı, şehrin tarihî ve kültürel özellikleri hakkında bilgi verdi. “San Pedro del Pinatar Salines” ve “Coterillo Path” grupların rehberin düzenlediği oyun ile bulup gezdiği diğer önemli Cartagena turistik gezi yerleriydi.
Programın dördüncü günü, tekne turu ile gruplar etkileşime ve paylaşıma devam ettiler. Son gün ise gruplar, Cartagena ilçesinin bağlı olduğu Murcia şehrini gezdi. Program her ülkenin yöresel danslarını sergilediği veda yemeği ve sertifika töreni ile son buldu. Programın temel amacı, su tasarrufu konusunda öğretmen ve öğrencilere farkındalık kazandırmak ve suyun yeniden kullanılması için öğrencilerle yaratıcı bir şekilde atölye çalışması yapmaktı. Bu amaca yönelik yeni fikirler tartışıldı ve uygulanabilir hedefler belirlendi.
Programda yer alan etkinlikler, katılımcıların mesleki ve kişisel becerilerinin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulundu. Katılımcılar, İspanya’nın zengin tarihî, kültürel değerlerini ve lezzetli mutfağını keşfetmenin mutluluğu ile ülkelerine döndüler.