Herzog’dan Erdoğan’a Yanıt: "İsrail’in Türkiye’ye Karşı Planı Yok"

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e yönelik iddialarına yanıt verdi. Herzog, İsrail’in Türkiye’ye karşı askeri bir eylem planlamadığını vurguladı ve Türk halkına duyduğu saygının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda, Lübnan ve Gazze’den sonra sıranın Türkiye’ye gelebileceği uyarısında bulunmuştu. Bu açıklamalara yanıt veren Herzog, Kudüs’te Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanlar Konferansı'nda konuştu. İsrail Cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın İsrail’in Türkiye’ye yönelik planları olduğu iddiasına ilişkin net bir açıklama yaparak, “İsrail’in Türkiye’ye karşı hiçbir planı yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistanlı mevkidaşıyla görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistanlı mevkidaşıyla görüştü

"Türk Halkına Saygı Duyuyoruz"

Konuşmasında Türk halkına duyduğu saygıyı dile getiren Herzog, halklar arasındaki uzun süredir devam eden ilişkilerin önemine vurgu yaptı. “Türk halkına derin bir saygımız var. İnanıyorum ki Türkler de İsraillilere saygı duyuyor. Halklarımız, dostluk ve barış içinde yaşama arzusunu taşıyor ve bu ilişkiyi bozmaya çalışan tüm seslerin üstesinden gelecektir” ifadelerini kullandı.

Fransa’dan İsrail’e Uyarı

Öte yandan, İsrail’in Lübnan’daki faaliyetleri devam ederken Fransa, İsrail’i Lübnan’daki barış gücü konusunda uyardı. Bölgedeki gerginlikler sürerken, uluslararası toplumun taraflara çağrıda bulunması dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Herzog’un açıklamaları, Türkiye-İsrail ilişkilerindeki gerilimleri yumuşatma çabası olarak değerlendirilirken, bölgedeki gelişmelerin nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.