İBB Şehir Tiyatroları'nın Yeni Sezon Teması "Barış"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2024-2026 repertuvarını "Sürdürülebilir Bir Dünya İçin … Barış" temasıyla tanıttı. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, sanat camiası ve basın mensuplarıyla bir araya gelen İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, yeni sezonun detaylarını paylaştı.

2 Ekim'de açılacak sezonda, Yaşar Kemal'den Shakespeare'e, Tarık Akan'dan Haldun Taner'e kadar birçok klasik ve çağdaş yazarın eserleri sahnelenecek. İşsever, 2023-2024 sezonunun başarılı projelerinden bahsederek, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak düzenledikleri "Bu Memleket Bizim" ve "100 Yıllık Ayna, Tiyatro Çalıştayı" gibi çalışmalara vurgu yaptı.

Ibb Tiyatro

Yüksek Seyirci Memnuniyeti

İşsever, geçen sezonun yüzde 91 doluluk oranı ve yüzde 95 seyirci memnuniyeti ile tamamlandığını belirtti. Toplamda 149 farklı oyun, 1.643 seansta tiyatroseverlerle buluştu. Ayrıca, İstanbul'un çeşitli yerlerinde ve yurtdışında toplamda 13 turne gerçekleştirildi.

Barış ve Şifa Temaları

Yeni repertuvarla birlikte, insanın kendisiyle, çevresiyle ve evrenle iletişimini ön plana çıkarmak istediklerini ifade eden İşsever, günümüzde yaşanan olumsuz duygulara dikkat çekti. "Hepimizin şifaya ihtiyacı var. Şifa, kendimizde, içimizde!" diyen İşsever, barışın önemine vurgu yaparak, "Bu evrende hepimiz birbirimize görünmez bağlarla bağlı bir enerji alanındayız" şeklinde konuştu.

Gelecek Vizyonu

Şehir Tiyatroları Müdürü Oytun Askeroğlu, 110 yıllık köklü geçmişleriyle İstanbul'u tiyatroyla buluşturma misyonlarını sürdürdüklerini belirtti. Her yıl geniş bir repertuvar sunarak, halkın kültürel bilincini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Çorum’da bir tarih gün yüzüne çıkıyor: Selçuklu’nun Hattuşa’sı Çorum’da bir tarih gün yüzüne çıkıyor: Selçuklu’nun Hattuşa’sı

İBB Şehir Tiyatroları, bu yeni sezonda barış ve dayanışma mesajlarını tiyatro aracılığıyla yaymayı amaçlıyor. Tiyatroseverler, zengin bir repertuvarla karşılaşacakları bu yeni sezonda, barış temalı oyunlarla keyifli bir deneyim yaşayacak.