Fenerbahçe, Juventus’tan Filip Kostic’i kiralık olarak kadrosuna katıyor. Sarı-lacivertli ekip, oyuncuyla da anlaşarak transferi büyük ölçüde tamamladı. 31 yaşındaki tecrübeli futbolcunun bu akşam İstanbul’a gelmesi planlanıyor.

Fenerbahçe, Filip Kostic'i Kadrosuna Katmaya Hazırlanıyor

Fenerbahçe, 2024 yaz transfer döneminde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Sarı-lacivertliler, Juventus forması giyen Filip Kostic'i satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna katmaya çok yakın. Kostic'in transferi, hem kulüpler hem de oyuncu tarafında anlaşma sağlanarak son aşamaya geldi.

Filip Kostic'in Fenerbahçe'ye Transferi

Fenerbahçe, 31 yaşındaki sol kanat oyuncusu Filip Kostic ile anlaşma sağladı. Juventus ile yapılan görüşmeler sonucunda oyuncunun kiralık olarak transfer edilmesi ve satın alma opsiyonunun eklenmesi konusunda mutabakata varıldı. Sırp futbolcunun, bu akşam İstanbul'a gelmesi planlanıyor.

Kostic'in Kariyeri

Kariyerine ülkesinin Kragujevac takımında başlayan Kostic, daha sonra Radnicki, Groningen, Stuttgart, Hamburg ve Eintracht Frankfurt formalarını giydi. Almanya'da geçirdiği başarılı yılların ardından Kostic, 2022-2023 sezonunda 15 milyon Euro karşılığında Juventus'a transfer oldu. Juventus formasıyla toplamda 87 maçta 3 gol ve 15 asist gibi bir performans sergiledi.

Avrupa Kadrosunda Yer Almaması

Juventus’un yeni teknik direktörü Thiago Motta, Kostic’i Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil etmedi. Bu durum, oyuncunun takımdaki geleceğiyle ilgili soru işaretleri doğurdu ve transfer spekülasyonlarını artırdı. Aynı şekilde, Fenerbahçe de UEFA Avrupa Ligi kadrosunu bildirdiği için Kostic, bir sonraki turdan önce Avrupa kupalarında forma giyemeyecek.

Filip Kostic ve Galatasaray İlgisi

Transfer döneminde Filip Kostic, Galatasaray’ın da gündemine gelmişti. Ancak sarı-kırmızılılar bu transferi sonuçlandıramadı ve Kostic, Fenerbahçe’ye daha yakın hale geldi.

Fenerbahçe’nin Bu Sezonki Transferleri

Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetiminde oldukça hareketli bir transfer dönemi geçiriyor. Yaz transfer döneminde önemli isimleri kadrosuna katan sarı-lacivertliler, şu ana kadar şu isimleri transfer etti:

Erkekler Süper Ligi3. hafta maçları tamamlandı Erkekler Süper Ligi3. hafta maçları tamamlandı

Youssef En-Nesyri
Çağlar Söyüncü
Allan Saint-Maximin
Oğuz Aydın
Sofyan Amrabat
Levent Mercan
Cenk Tosun

Filip Kostic'in de eklenmesiyle Fenerbahçe, hem ligde hem de Avrupa’da iddialı bir kadro oluşturmayı hedefliyor.