İstanbul Valiliği, 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılışı nedeniyle şehir trafiğinde yaşanabilecek yoğunlukları göz önünde bulundurarak eğitim saatlerinde düzenlemeye gitti. Eğitim-öğretim 10.00 ile 15.00 arasında yapılacak.

İstanbul Valiliği, 2024-2025 eğitim öğretim yılının 9 Eylül Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. İstanbul'da resmi ve özel okullarda toplam 2 milyon 951 bin 685 öğrencinin eğitim hayatına başlayacağı belirtilirken, bu öğrencilerden 715 bin 835'inin ilk kez yeni okullarında eğitim göreceği açıklandı.

Trafikte Yoğunluk Bekleniyor

Valilikten yapılan açıklamada, okulların açılmasıyla birlikte 16 binden fazla öğrenci servisinin trafiğe çıkacağı ve bu durumun şehir trafiğinde yoğunluğa neden olacağı ifade edildi. Servis araçları ve velilerin ilk günlerde yaratacağı sirkülasyonun, İstanbul'un trafik durumunu etkileyebileceği değerlendiriliyor.

Eğitim Saatleri Düzenlendi

Bu sebeple, İstanbul'daki tüm okullarda eğitim-öğretim 9 Eylül Pazartesi günü 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılacak. Bu düzenleme, hem trafik sıkışıklığını hafifletmeyi hem de öğrencilerin ve velilerin güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

İstanbul’da Eğitim Başlıyor: Bilmeniz Gerekenler

Muğla Milas'ta ödev destek kursları başladı Muğla Milas'ta ödev destek kursları başladı
  • Eğitim Saatleri: 9 Eylül Pazartesi günü 10.00 - 15.00 arası
  • Öğrenci Sayısı: 2 milyon 951 bin 685
  • Yeni Kayıtlı Öğrenci Sayısı: 715 bin 835
  • Servis Araçları: 16 binden fazla

Trafik Bilgileri ve Okul Başlangıcı İçin Güncel Bilgileri Takip Edin

İstanbul’daki trafik düzenlemeleri ve okul açılışıyla ilgili daha fazla bilgi almak için İstanbul Valiliği'nin resmi web sitesini ziyaret edebilir, güncel duyuruları takip edebilirsiniz.