Kahramanmaraş merkezli 11 ilde üst üste yaşanan depremlerin ardından en çok araştırılan konu başlıkları arasında deprem ön sıralarda yer alıyor.
Yaşadıkları bölgenin deprem açısından ne ölçüde risk taşıdığını öğrenmek amacıyla fay haritası araştırması yapan vatandaşlar, evlerinin altından veya çevresinden fay hatları geçip geçmediğini öğrenmeye çalışıyor. 
Dolayısıyla AFAD tarafından paylaşılan Türkiye deprem risk tehlikesi haritası vatandaşlar açısından büyük önem arz ediyor. Peki, Türkiye'de deprem açısından en tehlikeli bölgeler neresi? Deprem riski hangi şehirlerimizde daha az Merak edilen tüm soruların yanıtlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

TÜRKİYE DEPREM RİSKİ VE FAY HATTI HARİTASI
En son yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilendi.
Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.
Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.

KARGI 1. DERECE DEPREM BÖLGESİNDE
Hazırlanan haritada Kargı, Osmancık, Dodurga, Laçin, İskilip ve Mecitözü ilçeleri 1. Dereceden deprem bölgesinde, Çorum il merkezi, Bayat ve Ortaköy 2. Dereceden deprem bölgesinde, Uğurludağ, Alaca, Sungurlu ve Boğazkale ise 3. Derece deprem bölgesinde gösteriliyor.