AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, kongre sürecinde aday olmayacak AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, kongre sürecinde aday olmayacak

Müsavat Dervişoğlu Kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Hayatı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, NOW Tv'de Çalar Saat programına konuk oldu. Peki, Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte Müsavat Dervişoğlu’nun biyografisi ve siyasi kariyeri...

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1 Şubat 1960 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Aslen Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Dervişoğlu, ilk ve orta öğrenimini Fatsa’da tamamladı. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun’da gördü. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi’ne kaydolan Dervişoğlu, 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Lisans eğitimini daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.

Siyasete Ülkücü Gençlik Derneği'nde Başladı Müsavat Dervişoğlu’nun siyasi kariyeri, 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile başladı. 1987-1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 1989’da Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından MÇP Genel Merkezi’nde görevlendirildi. Daha sonra İzmir’e gönderilen Dervişoğlu, 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı yaptı. 2009’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 2011’de ise milletvekili adayı oldu.

İYİ Parti'deki Görevleri 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2019 yılında ise İYİ Parti Grup Başkanvekili oldu. Aynı zamanda TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyeliği görevini yürüttü. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti’den 28. Dönem İzmir Milletvekili olarak seçildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Oldu Müsavat Dervişoğlu, 27 Nisan 2024 tarihinde yapılan İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa seçilerek partinin lideri oldu.

Kişisel Hayatı 1991 yılından beri İzmir’de yaşayan Dervişoğlu, ticaretle uğraşıyor ve bir kız çocuğu babasıdır.