Genel

İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerini "yılların kirlilik birikimi" tetikledi

- Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Deniz Bilimleri Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Suzer: - "Körfezdeki kirlenme, evsel ve endüstriyel kaynaklı; bu nedenle arıtma sistemlerinin yenilenmesi ve belediyelerin daha iyi arıtma yapması gerekiyor. Bazı fabrikalar, atıklarını gece derelere bırakma ihtimallerine karşı çok iyi denetlenmeli" - Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojileri Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Ayol: - "Sıcaklık önemli neden ama tek neden değil, atık suyun içindeki kirleticiler planktonlar için ekstra bir besin kaynağı oluyor. Evsel, endüstriyel atıkların yol açtığı azot kirliliğinin ana kaynağı üre yani kanalizasyonla gelen insan atıkları. İzmir Körfezi 1 yılda bu hale gelmedi, yılların birikimi var"

Abone Ol

İSTANBUL (AA) - GÜLSELİ KENARLI - Uzmanlar, İzmir Körfezi'ndeki alg patlamaları ve sonrasında görülen balık ölümlerinin, uzun yıllardır süren kirlilik birikiminin üzerine yüksek deniz suyu sıcaklığının eklenmesi sonucu yaşandığını söylüyor.

İzmir...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }