Alkollü içeceklere bir zam dalgası daha geliyor. Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zam sonrasında, Ekim ayının ilk haftasında ağır alkollü içecek gruplarına yüzde 5 ile 15 arasında bir maliyet artışı bekleniyor.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu yeni zam haberini duyurdu. Dündar, "Ekim ayının ilk haftası ağır alkol gruplarına yüzde 5 ile 15 arasında maliyet zammı bekleniyor" ifadelerini kullanarak, alkollü içecek fiyatlarının yeniden artacağını belirtti.

Temmuz Ayındaki Zamlar Ne Kadardı?

Adıyaman İndere ülkenin en büyük şantiyesi oldu... Kaya zemine tünel kalıpla sağlam konutlar Adıyaman İndere ülkenin en büyük şantiyesi oldu... Kaya zemine tünel kalıpla sağlam konutlar

Alkollü içeceklere en son Temmuz 2024'te yüzde 20 ila 25 oranında zam yapılmıştı. Bu artış, hem tüketiciler hem de sektör oyuncuları için önemli bir maliyet yükü oluşturmuştu. Artan üretim maliyetleri, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve vergiler, fiyat artışlarının en önemli sebepleri arasında yer alıyor.

Yeni Zamların Sebebi Nedir?

Son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan üretim maliyetleri, alkollü içeceklere yönelik yeni zamların kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Üreticiler, ham madde fiyatlarındaki artış, enerji maliyetleri ve diğer giderlerin yükselmesi nedeniyle fiyatlara zam yapmak zorunda kalıyor.

Ağır alkollü içecekler başta olmak üzere, içki fiyatlarının bu yeni maliyet artışlarıyla birlikte daha da yükseleceği öngörülüyor. Sektördeki bu gelişmeler, hem tüketiciler hem de işletmeciler açısından dikkatle takip ediliyor.