Pazar kahvaltısı için herkesin bayılacağı pişiye kim hayır der ki? Pişiyi yaparken en önemli nokta yağ çekmemesidir.

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Pişinin yağ çekmemesi için bir sır verelim: Sirke. Evet, doğru duydunuz. Hamurunuza sirke ekleyerek pişilerinizin daha puf puf kabarmasını ve yağ çekmemesini sağlayabilirsiniz. İşte sirke ile pişi yapmanın püf noktaları…

Pazar kahvaltısı için herkesin bayılacağı pişiye kim hayır der ki? 7 den 70 e herkesin bayılarak yiyeceği geleneksel lezzetlerimizden pişi ile hafta sonu sofralarınızı şenliğe çevirebilirsiniz. Muhteşem lezzetiyle severek tüketilen pişiyi yaparken en önemli noktası ise yağ çekmemesi ve puf puf kabaran bir hamur olmasıdır. Canı pişi çekenler ve asla hayır diyemeyenler için yağ çekmeyen pişinin püf noktaları…

Sabah kahvaltılarında çayın yanına harika bir alternatif olacak pişi mükemmel bir sofranın baş tacı olabilir. Herkesin bayılarak yediği pişiyi yapmak ise bazen hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. Hamur olması ve bol yağda kızarması nedeniyle yapım ve pişirme aşaması oldukça riskli. Ancak pişiyi tam kıvamında yapmanın bazı püf noktaları var. Eğer bu püf noktalarına dikkat edilirse harika bir kahvaltı geçirmeye şimdiden hazır olun. Peki, yağ çekmeyen çıtır çıtır pişi nasıl yapılır? İşte puf puf kabaran tam kıvamında pişi tarifi ve püf noktaları…

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

1. Tarif;

Malzemeler

2 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya (veya yarım paket yaş maya)

1 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

3 tatlı kaşığı sirke

5 su bardağı un (unun marka ve kalitesine göre miktar değişiklik gösterebilir, hafif ele yapışan bir hamur elde edilmelidir)

Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Öncelikle 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker, bir paket kuru maya derin bir kabın içine alınır ve iyice karıştırılır. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra karışım biraz köpürmüş olacaktır. Ardından un yavaş yavaş elenerek karışımın içine eklenir.

Sonrasında içerisine 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Daha sonrasında ise bu karışıma 3 tatlı kaşığı sirke eklenir. Daha sonra hamur yoğurulur ve 20 dakika mayalanmaya bırakılır.

20 dakika hamurun mayalanması için yeterlidir. Daha sonra mayalanan hamur tezgaha alınır ve biraz yoğurulur. Ardından hamur, büyük bir beze haline getirilir. Daha sonra oklava veya merdane yardımı ile açılır. Açılan hamur dilimlenir ve kısık ateşte kızartılır. En çok tercih edilen pişi tarifi bu olsa da 2. tarifi daha pratik ve kısa zamanlıdır.

2. tarif için malzemeler;

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığın tuz

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Un

Yaplışı:

Bu malzemeler derin bir kaba eklenir ve karıştırılır. Ardından hamur bir miktar tezgahın üzerinde de yoğurulur. Daha sonrasında açılan hamur dilimlenir ve kızartılır. Bu tarifte hamurun bekletilmesine gerek yoktur ve hazırlanışı oldukça kısa sürer. Hamur orta kalınlıkta açıldığından anında kabarıp pişecektir. Afiyet olsun.

PİŞİNİN YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN PÜF NOKTASI

Hamurunuzun pişerken yağ çekmemesi için henüz hamuru hazırlarken içerisine mutlaka sirke eklemelisiniz. İlave edeceğiniz sirke, hamurunuzun daha puf puf kabarmasını sağlayacak ve yağ çekmesini de önleyecektir. Kullanacağınız sirke elma sirkesi olmalıdır.