Ege usulü Zeytinyağlı Enginar tarifi: Hafif ve lezzetli Ege usulü Zeytinyağlı Enginar tarifi: Hafif ve lezzetli

Güne lezzetli bir başlangıç yapmak isteyenler için kahvaltılık krep tarifi ile karşınızdayız. Yumuşacık ve incecik krep yapımı, hem pratik hem de oldukça lezzetli. İşte, adım adım kahvaltılık krep tarifimiz.

Kahvaltılık Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt “dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir”
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

 Kahvaltılık Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

1.  Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.

2.  Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.

3.  Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.

4.  Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.

5.  Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin. Krep tarifimiz hazır.

Kahvaltılık krep tarifi ile güne enerjik ve lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz. Kolay yapımı ve yumuşacık dokusuyla herkesin beğenisini kazanacak bu krep tarifi, mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com