Sağlık

Kalıcı oje ve protez tırnak sistemlerinde doğru bilinen yanlışlar ve püf noktaları anlatıldı

Tırnak tasarım ve bakım uygulamalarında UV Led, kalıcı oje ve tırnak sistemlerini Türkiye’de üreten MOMO Professional tarafından Çorum’da faaliyet gösteren kuaför ve güzellik uzmanlarına tırnak bakımı, kalıcı oje ve protez tırnak uygulamalarının doğru yöntemleri ile püf noktaları uygulamalı olarak anlatıldı.

Abone Ol

2015 yılında Bodrum’da faaliyete başlayan MOMO Professional, 2021 yılında Sağlık Bakanlığı onayı alarak tırnak tasarım ve bakım uygulamalarında UV Led, kalıcı oje ve tırnak sistemlerini üreten yenilikçi bir firma olarak sektörde emin adımlarla büyümeye devam etmekte.  Üretimini gerçekleştirdiği ürünleri bulundukları illerde güvenilir olan markalarla iş birliği yaparak bayilik istemi üzerinden dağıtımını gerçekleştiren MOMO Professional,  İpek Lazer & Kozmetik firmasının misafiri olarak Çorum’da uygulamalı bir seminer gerçekleştirdi.

Seminerde MOMO Professional firmasının kurucusu Ludmila Zırh ve konusunda sektörün önemli isimlerinden eğitimci Yasemin Tutam kuaför ve güzellik uzmanlarına tırnak bakımı, kalıcı oje ve protez tırnak uygulamalarının doğru yöntemleri ile püf noktalarını uygulamalı olarak anlattılar.

“Doğru bilinen yanlışların önüne geçmek istiyoruz…”

MOMO Professional firmasının kurucusu Ludmila Zırh, şu ana kadar Eskişehir, Diyarbakır ve Konya da dahil olmak üzere pek çok ilde eğitim seminerleri düzenlediklerini ifade etti. Ludmilla Zırh,  MOMO markasının her şeyi ile Türkiye’de üretilen tek kalıcı oje olduğunu belirttiği konuşmasında “Bizim sektörde en büyük sıkıntımız kalıcı oje ve protez tırnak uygulaması yapanların doğru bildiği yanlış uygulamalar. Bu nedenle Türkiye’de konusunda uzman ve onlarca ödül sahibi Yasemin Tutam ile iş birliğine giderek ülke genelinde bilgilendirme seminerleri düzenlemeye karar verdik. Böylece manikür-pedikür yapan ustalarımız en başından doğru zannettikleri yanlış uygulamaları fark ediyorlar. Amacımız sadece MOMO markasını tanıtmanın ötesinde ustalarımız ve hizmeti alan kadınlarımızın uygulama sonrası memnun kalmasıdır. Pandemiden sonra daha da yaygın hale getirdiğimiz bu seminerler bizim tırnak bakım ve güzellik alanındaki misyonumuz haline dönüştü. Her gün yeni bir ilden seminer yapmamıza yönelik talepler alıyoruz ve bundan da son derece mutluyuz” dedi.   

“Amacımız bilgili, güçlü ustalar yetiştirmek…”

Tırnak uzmanı ve stilisti eğitimci Yasemin Tutam konuşmasında protez tırnağın son dönemde oldukça moda haline geldiğini ve bu nedenle ustaların da bu konuda gerçekten eğitime ihtiyacı olduğunu vurguladı.  Tutam “Bu işlemi yapacak olan ustaların gerçekten doğru eğitilmesi gerekiyor, çünkü delici ve kesici aletlerle çalışıyoruz. Kalıcı oje ve protez tırnak doğru kullanıldığında natürel tırnağa zarar vermez. İşte bizim de amacımız şehir şehir gezerek hem malzemeleri tanıtmak hem de ustaların bu malzemeleri doğru şekilde kullanmalarını öğretmek. Uygulamalarda müşterilerin naturel tırnaklarına zarar verilmesin, tam tersi müşterileri güzelleştirmek için uygulama yapılsın. Daha sağlam tırnaklara ulaşmak ve onları uzatmak için amacımız güçlü ustalar yetiştirmek.

En çok bilinen yanlışlardan bir tanesi bu uygulama sonrası tırnağın hava almadığını düşünmek. Halk arasında bilinen en büyük yanlış bu. Kalıcı oje yaparsam tırnağım hava almaz fikri. Anatomik bir şekilde tırnağa baktığımızda naturel tırnağın da tıpkı iç organlar gibi kanla beslenen bir yapıda olduğu gerçeğidir. O yüzden hava ile herhangi bir temasa ihtiyacı yoktur, zaten naturel tırnak yağ tabakası ile kaplıdır ve tamamen kanla beslenir. Bunu nereden biliyoruz? Vitaminlerimizi içtiğimiz, doğru beslenip yeterince uyuduğumuz zaman önce saçlarımız ve tırnaklarımız daha gür ve sağlıklı olur. Ayrıca daha çabuk uzar. Neden çünkü ikisi de keratinden oluşuyor. Ülkemizde en çok bu yanlışa inanılıyor” dedi.

“Tırnak bakımı ve güzelliği gerçekten profesyonellik isteyen bir alan…”

Organizasyona katılan Çorum Güzellik Uzmanları Derneği Başkanı Seval Demirci, MOMO Professional firması adına Ludmilla Zırh ve eğitimci Yasemin Tutam’a  Çorum'a gelip eğitim verdikleri için teşekkür etti. Başkan Demirci “Emre Gaffar beye de bu organizasyonun Çorum'da gerçekleşmesine katkı verdiği için teşekkür ediyorum. Oldukça verimli bir eğitim oluyor, sonuçta eğitimin öğrenmenin sonu yok. Küçükten büyüğe sektörde yıllarımızı geçirmiş olsak bile eğitimin her zaman önemli olduğunu ve buna açık olmak gerektiğini düşünenlerdenim. Tırnak bakımı gerçekten profesyonellik isteyen, uzmanlık isteyen, püf noktaları çok olan bir iş. Sürekli gelişen ve yelpazesi çok geniş bir iş. O yüzden sektördeki tırnak uzmanlarına saygı duyuyor ve hepsini ayakta alkışlıyorum. Emre bey ile dönem dönem bu tarz eğitimler yapılması konusunda birlikte çalışıyoruz. Dernek olarak da bu tarz eğitimlerin çoğalması için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

MOMO Professional'ın ürünlerine Çorum'da çok yoğun bir talep olduğunu belirten Emre Gaffar, uygulayıcı kişiler ürünü doğru tanımaz ise son kullanıcıda da bunu uygulamak istemez. Ludmila hanımın daha önce diğer illerde bilgilendirme seminerleri yaptıklarını bildiğim için Çorum’daki güzellik salonları ve kuaförlerde uygulama yapan uzmanlarımızın bize birebir sordukları soruların cevaplarını doğru öğrenmeleri için biz de seminer yapmalarını rica ettik. Sizin der gördüğünüz üzere oldukça da yoğun bir katılım söz konusu” dedi.

Çorum Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Aşkın Çağlayanodaya kayıtlı 700’ü aşkın üye olduğunu kaydettiği konuşmasında ,  çalışan kuaför ve güzellik uzmanlarının  daha fazla müşteri kazanmak uğruna fiyatlarını  düşürmemelerini söyledi.  Başkan Çağlayan “Siz çok emek verdiğiniz bu işte doğru fiyat politikası ile karşılığını almalı ve daha iyi ekonomik koşularda yaşamalısınız” dedi.

“Ticari kaygılar nedeniyle yanlış bilgiler paylaşılıyor…”

Katılımcılardan Yeşim Kaya seminer ile ilgili duygularını şu cümlelerle ifade etti “Yasemin hocamın çok sıkı takipçilerindenim. Onun online derslerini ve paylaşımlarını kaçırmamaya çalışıyorum. Böyle bir eğitim semineri düzenlediğini gördüm ve ilk durağının Çorum olmasından dolayı da çok mutlu oldum. Emre bey ile temasa geçtim, çünkü böyle bir eğitim büyükşehirlerin pek çoğunda bile yok. Sektör tamamen ticarileşmiş vaziyette. Yasemin hocanın söylediği her şey eğitime yönelik, ticaretten çok uzak. Bu sektörde ticari düşünüp eğitim adı altında çok yanlış bilgilendirmeler yapılıyor. Bu nedenle iş öğrenmek isteyen insanlar da eksik ya da yanlış bilgilerle hizmet vermeye çalışıyorlar. Bunların önünü kestikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

İnteraktif yapılan uygulamalı eğitim semineri yaklaşık 7 saat sürdü. Seminer sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }