(Özel Haber-Turan Ozan Acar)

Kargı'da Bir Kahramanın Son Yolculuğu: Polis Memuru Erdem Yaman İçin Kargı'da Resmi Tören Kargı'da Bir Kahramanın Son Yolculuğu: Polis Memuru Erdem Yaman İçin Kargı'da Resmi Tören

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 109. dönem kaymakamlık kursu kura töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kura Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çekmiş olduğu kura ile Kargı Kaymakamlığına Oğuzhan Akman atandı. Kaymakam Oğuzhan Akman’ın Kaymakamlık Kursu’nu ilk 10’a girerek başarı ile tamamladığı öğrenildi. 

KAYMAKAM OĞUZHAN AKMAN KİMDİR?

1995 yılında Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 2017 yılında Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Ekonomik Kalkınma ve Büyüme bilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2018 yılında Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda, Üst Kurul Uzman Yardımcısı olarak mesleki kariyerine başlayan Kaymakam Akman, 2021 yılında Çankırı Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Mersin ili ve Bartın ili Amasra ilçesinde Mülkiye Başmüfettişi refakatinde Teftiş Stajını, Diyarbakır ili Yenişehir ilçesi ile İzmir ili Bergama ilçesinde Kaymakam Refikliği Stajını tamamladı. 07.02.2022 tarihli İçişleri Bakanlığı onayı ile Aksaray’ın Sarıyahşi Kaymakamlığına görevlendirilen Kaymakam Oğuzhan Akman, 09.02.2022 tarihinde ilçedeki görevine başladı. Kaymakam Akman, geçtiğimiz günlerde yapılan 109. dönem kaymakamlık kursu kura töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çekmiş olduğu kura ile Kargı Kaymakamlığına atandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAYMAKAMLARI TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayanları tebrik etti. 14'ü kadın 97 genç kaymakam adayının görev yerlerinin belirlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki 81 vilayete bağlı 922 ilçenin tamamının değerli, önemli, birinci sınıf hizmeti almaya layık olduğunu söyledi.