Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Hükümet Konağı önünde Çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Jandarma Astsubay Üst Çavuş Uğur Akın yaptı.

Kargı Belediyesine ait havuz 16 Eylül’de hizmete kapatılıyor Kargı Belediyesine ait havuz 16 Eylül’de hizmete kapatılıyor

30 AĞUSTOS ZAFERİ TÜRK ULUSU İÇİN TARİHTE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Jandarma Astsubay Üst Çavuş Uğur Akın, asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yılının kutlandığını belirterek, bu zaferin Türk ulusu için tarihte önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Uğur Akın, “Bu zafer Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Balkan harbinin hemen ardından gelen birinci dünya harbinde 4 yıl gibi uzun bir zaman Avrupa’nın ve dünyanın en büyük devletleri ile savaşarak bitkin düşen bu milletin üç buçuk yıl gibi uzun bir süre katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir. Türk milletinin kaderini belirleyen 30 Ağustos Zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. 

Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar övünsek azdır. Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos Zaferi ile vatanımız ve milletimizin aydın mutlu ve refah geleceği garanti altına alınmıştır. Bu zafer ile eşsiz başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türkleri değil dünyada ezilmiş tüm ruhların hürriyet meşalesi olmuştur. Türk tarihinde altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 102’nci yıl dönümünde böyle kahraman bir milletin mensubu olmak ve bu millete hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını, vatan toprağının bedelini canları ile ödeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, kahramanları ile destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferin 102’nci yıl dönümü Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun.”

KAYMAKAM FURKAN AKSOY TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Kargı Kaymakamı Furkan Aksoy’un makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından protokol üyeleri şehitlik ziyareti yaparak şehitlerin mezarı başında dua etti. 
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, 30 Ağustos Zaferi’nin 102’nci yıldönümü ve Zafer Haftası münasebeti ile düzenlenen kutlamalara Kargı Kaymakamı Furkan Aksoy, Kargı Belediye Başkanı Hamit Dereli, Cumhuriyet Savcısı Musa Avşar, İlçe Emniyet Amiri Çağatay Özyılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şimşek, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.