Kargı Belediye Başkanı Hamit Dereli, ilçe genelindeki arıtma suyu çeşmelerinin periyodik olarak temizlendiğini ve bakımlarının titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı. Belediyeye bağlı ekiplerin sahada aktif olarak çalıştığını belirten Dereli, bu çeşmelerin sağlıklı su temini açısından önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.

“Mahallelerimizde bulunan arıtma suyu çeşmeleri, düzenli olarak kontrol edilmekte ve temizlenmektedir. Vatandaşlarımız, bu çeşmelerden akan suyu içme suyu olarak güvenle kullanabilirler,” dedi.

Temiz ve Erişilebilir İçme Suyu

Kargı Protokolü, İnceçay Köyü'nün geleneksel iftarında buluştu Kargı Protokolü, İnceçay Köyü'nün geleneksel iftarında buluştu

Yapılan açıklamaya göre, arıtma sistemleri sayesinde şebeke suyundan arındırılan su, çeşitli testlerden geçirilerek çeşmelere ulaştırılıyor. Bu sistem sayesinde, Kargı halkı hem ekonomik hem de sağlıklı suya ulaşabiliyor. Kargı Belediyesi, halk sağlığını önceleyen hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, bu uygulamaların aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.