Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Karnabaharın bu kadar lezzetli olabileceğini biliyor muydunuz? Airfryer ile hazırlanan soslu karnabahar tarifi, yemek rutininizi değiştirecek. İşte kolay ve leziz tarifi...

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Airfryer ile hazırlanan soslu karnabahar, hem sağlıklı hem de çok lezzetli. İşte bu harika tarifin sırları...

Airfryer'ınızı hazırlayın ve bu muhteşem soslu karnabahar tarifine yer açın. Bu basit ve lezzetli tarif, tüm aileyi mutlu edecek. İşte yapım aşamaları...

Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi

Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon

Haşlamak için;

Sıcak su

Airfryer Soslu Karnabahar Tarifi

Öncelikle karnabaharlarımızı küçük parçalara ayıralım.
Ardından tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve haşlanmaya bırakalım. 10 dakika kadar haşlamak yeterli olacaktır.
Sosu için geniş bir tabağa yoğurt, yumurta ve zeytinyağını alarak çırpalım.
Üzerine mısır unu, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
Pişirmek için doğal pişirme kağıdını airfryer’in haznesine yerleştirelim.
Suyunu süzdürdüğümüz karnabaharları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırladığımız sosa bulayalım ve airfryer haznesine yerleştirelim.
180 °C’de 15 dakika pişirdikten sonra nar gibi kızaran karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurt sosu ile servise edebilirsiniz.

Airfryer ile hazırlanan soslu karnabahar tarifi, hem sağlık hem lezzet arayanlar için ideal bir seçim. Bu kolay ve hızlı tarifle, karnabaharı daha önce hiç tatmadığınız bir şekilde deneyimleyeceksiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri