Evde kaşar peynirli poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Yumuşacık hamuru ve içindeki kaşar peyniriyle herkesin bayılacağı bu tarif, sofralarınıza lezzet katacak. İşte adım adım yapabileceğiniz pratik ve lezzetli kaşar peynirli poğaça tarifi.
Kaşar Peynirli Poğaça için Malzemeler
-
1 su bardağı süt
-
1 su bardağı sut
-
1 paket kuru maya
-
1 su bardağı sıvı yağ
-
3 tatlı kaşığı toz şeker
-
2 tatlı kaşığı tuz
-
5 su bardağı un (kontrollü)
İç harcı için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için;
-
Yumurta sarısı
-
Susam
Kaşar Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır
-
Öncelikle derin bir kâseye su, süt, şeker ve kuru maya ekleyip iyice karıştırın.
-
Kuru maya ve şekerin eridiğinden emin olduktan sonra sıvı yağ, yumurta ve tuz ekleyerek tekrardan karıştırın.
-
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
-
Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin.
-
Mayalanan hamuru tezgâhın üzerine alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
-
Tezgâhta biraz açtıktan sonra içerisine rendelenmiş kaşar ilave edip yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
-
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
-
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika kontrollü pişirin.
-
Fırından çıkan Kaşar peynirli poğaça servise hazır.
Kaşar peynirli poğaça, pratik yapımı ve enfes lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezlerinden biri olacak. Bu tarifle, evde kolayca yumuşacık poğaçalar hazırlayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Fırından yeni çıkmış sıcak poğaçaların keyfini çıkarın ve afiyet olsun!