Gelinim Mutfakta'dan çikolata severler için harika bir tarif: Çikolatalı Bohça. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle sofralarınızda fark yaratacaksınız.
Çikolatanın büyülü dokunuşu ile hazırlanan çikolatalı bohça tarifi, Gelinim Mutfakta programından sofralarınıza geliyor. Bu eşsiz lezzet, tatlı sohbetlerinizin vazgeçilmezi olacak.
Misafirlerinizi şaşırtmak ve damaklarında unutulmaz tatlar bırakmak için Gelinim Mutfakta'nın çikolatalı bohça tarifini deneyin. İşte adım adım hazırlanışı ve gerekli malzemeler...
ÇİKOLATALI BOHÇA MALZEMELERİ
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı süt
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Kreması için;
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Karamel sosu için;
1 su bardağı şeker
1 paket krema
50 gram tereyağı
ÇİKOLATALI BOHÇA NASIL YAPILIR?
Öncelikle çikolatalı bohça hamuru için gerekli malzemeleri bir kapta teker teker ekleyip karıştırın.
Tavaya biraz sıvı yağ koyup mini krep şeklinde pişirin.
Diğer yandan kremasını hazırlayın. Tencereye süt, şekeri koyup eriyince nişastayı azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Ardından vanilyayı ekleyin ve kıvam aldığında ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Üzerine karamel sosu için tereyağı eritin ve şekeri ilave edin.
Son olarak kremayı ekleyip karamel kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın.
Çikolata bohça için kreplerin içine karamel dolgusunu paylaştırın.
Üzerine karamel sosu gezdirip bohça şeklinde sarın. Üzerini toz Antep fıstıkla süsleyip servis edin. Afiyet olsun...
Gelinim Mutfakta programının sunduğu çikolatalı bohça tarifi, tatlı düşkünlerinin yeni gözdesi olmaya aday. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tarif, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini toplayacak. Kolay hazırlanışı ve lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday olan çikolatalı bohça, özel günlerinizin ve tatlı anlarınızın yıldızı olacak.