Türkiye, 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ı bulmak için nefesini tuttu. 18 gündür devam eden arama çalışmaları sonucunda gölet ve mezarlıklarda yapılan araştırmalardan bir sonuç elde edilemedi. İhbarlar doğrultusunda ekipler geniş çaplı aramalarını sürdürüyor. Narin’in kaybolmasında kritik detaylar ve soruşturmada yaşanan son gelişmeler haberimizde.

Bakan Tekin'den ülkeler arası iş birliği görüşmesi Bakan Tekin'den ülkeler arası iş birliği görüşmesi

Kayıp Narin Güran Bulundu Mu? Arama Çalışmalarında Yeni Detaylar

Diyarbakır'da 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan Narin Güran, Türkiye'nin gündeminde ilk sırada yer alıyor. 8 yaşındaki Narin, Kur'an kursu dönüşü evine gitmek üzere yola çıktığı sırada kayboldu. O günden bu yana devam eden arama çalışmalarına rağmen henüz küçük kıza dair bir iz bulunamadı. Son olarak yapılan ihbar üzerine ekipler harekete geçti ve dikkat çekici yeni detaylar ortaya çıktı.

Narin Güran’ın Kaybolma Anı

Narin Güran, 21 Ağustos'ta saat 15.15'te Kur'an kursundan çıktıktan sonra 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından evine doğru tepe yolunu kullanarak ayrıldığı görüntüler, okulun güvenlik kameralarına yansıdı. O andan itibaren küçük kızdan haber alınamadı. Ailesi, saat 20.00'de jandarma karakoluna başvurdu ve hemen arama çalışmaları başlatıldı.

Soruşturma ve Arama Çalışmaları

Arama çalışmalarında Bağlar Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, JASAT, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Ekipleri ve ilçe belediyelerinden ekipler görevlendirildi. Arama çalışmaları boyunca 8 farklı bölgede detaylı aramalar yapılırken, Narin'e ait herhangi bir ize rastlanamadı.

Amca Salim Güran'ın Tutuklanması

Soruşturma sürecinde Narin Güran'ın amcası, kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan Salim Güran, aracı üzerinde yapılan incelemelerde küçük kızın DNA'sına rastlanması üzerine gözaltına alındı. Salim Güran, "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.

Ekipleri Harekete Geçiren İhbar: Gölet ve Mezarlıkta Arama

Arama çalışmalarının 18. gününde gelen ihbar üzerine, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki bir gölet ve çevresinde tekrar arama yapıldı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, iz takip köpekleri ve yer altı görüntüleme cihazlarıyla birlikte dalgıç ekipleri de aramaya katıldı. Ancak gölet ve kayalık bölgelerde yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Mezarlıkta yapılan yer altı görüntüleme çalışmaları da herhangi bir bulguya ulaşamadı.

Narin’in Kaybolmasıyla İlgili Sır 12 Dakika

Amca Salim Güran, ifadesinde kaybolma olayından 10 dakika sonra köyde şüpheli bir aracın görüldüğünü, hızla olay yerine gittiğini ancak söz konusu aracın eski muhtarın çocuklarına ait olduğunu belirtti. Bu 12 dakikalık süre, soruşturmanın kilit noktalarından biri olarak değerlendiriliyor.

DNA Bulunan Araç

Narin'e ait DNA örneklerinin bulunduğu amca Salim Güran'ın aracı, detaylı inceleme için Van'daki jandarma kriminal laboratuvarına gönderildi. Aracın ön koltuğunun söküldüğü ve kapsamlı bir araştırma yapıldığı öğrenildi.

Arama çalışmaları ve soruşturma titizlikle devam ederken, henüz Narin Güran'a dair somut bir iz bulunamadı. Yetkililer, olayla ilgili gelen her ihbarı değerlendirerek küçük kızın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye, Narin'den gelecek güzel haberleri beklemeye devam ediyor.