Kayıp Narin Güran’ın arama çalışmalarında gözaltına alınan ağabeyinin kolundaki ısırık izi, adli tıp kurumuna götürüldü. Yapılan DNA testleri sonucu kesin bir bilgiye ulaşılamazken, Narin Güran’ın kaybolma olayı ve ağabeyinin durumu hakkında son gelişmeler haberimizde.

Narin Güran'ın Durumu: Adli Tıp Raporu ve Son Gelişmeler

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarında yeni gelişmeler yaşanırken, Narin Güran'ın ağabeyi E.G.'nin kolundaki ısırık izi ile ilgili Adli Tıp raporu tamamlandı. Ancak, ısırık izinin kime ait olduğu konusunda kesin bir bulguya ulaşılamadı.

Arama Çalışmaları ve Sonuçlar

Gönüllüler ve güvenlik güçlerinden oluşan büyük bir ekip, Narin Güran'ın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 1710 personel ve çeşitli ekipmanlarla yürütülen aramalarda, mahalle ve çevresindeki tüm alanlar detaylı bir şekilde tarandı. Jandarma, AFAD, itfaiye ve diğer kurumların destek verdiği aramalarda, 47 ev ve 22 metruk binada inceleme yapıldı. Ayrıca, su kaynaklarında da arama çalışmaları gerçekleştirildi.

E.G.'nin Kolundaki Isırık İzi ve Adli Tıp Raporu

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Edirne turu Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Edirne turu

E.G., İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirildi ve kolundaki ısırık izi üzerinde DNA testi yapıldı. Ancak, test sonuçları kesin bir bilgi sunamadı ve ısırık izinin kime ait olduğu belirlenemedi. E.G., İstanbul'dan tekrar Diyarbakır'a götürüldü ve soruşturma devam ediyor.

Çalışmaların Kapsamı ve Yetkililerin Açıklamaları

Arama çalışmalarında yüzlerce gönüllü ve profesyonel ekip yer alırken, çeşitli kamera ve plaka tanıma sistemleri de kullanıldı. İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, çalışmaların hızla sürdüğünü ve devletin tüm imkanlarının kullanıldığını belirtti. Çemberin daraldığını ve delillerin dikkatle incelendiğini ifade etti.

Bakan Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın detaylı bir şekilde sürdüğünü ve şu anda 1 kişinin gözaltında olduğunu duyurdu. Bakan Tunç, Narin Güran'ın bir an önce sağ salim bulunması için tüm ayrıntıların titizlikle incelendiğini belirtti.