21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya paylaşımıyla duyurulan bu gelişme, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Narin’in amcası Salim Güran tutuklandı.

Narin’i Kim Öldürdü, Nasıl Bulundu?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 günlük arama çalışmaları sonucunda Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, acı haberi sosyal medya hesabından paylaştı.

İmamoğlu gazileri ağırladı İmamoğlu gazileri ağırladı

Narin'in Bulunması

21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra kaybolan Narin Güran’ı bulmak için geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. Jandarma ekipleri, hassas burunlu köpekler, su altı ve yer altı görüntüleme cihazlarıyla bölgedeki 55 kilometrekarelik alanı taradı. 8 yaşındaki Narin, Eğertutmaz Deresi'nde ölü olarak bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun."

Narin’i Kim Öldürdü?

Narin Güran’ın ölümü üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, daha önce Narin’in amcası Salim Güran (S.G.) tutuklanmıştı. DNA delilleri ve olayla ilgili yapılan araştırmalar sonucunda, amcanın olayla bağlantısı olduğu tespit edilmişti. Soruşturma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü ve titizlikle sürdürülüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sorumluların adalet önünde hesap vereceğini belirterek şunları söyledi:

"Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."

Narin Güran'ın trajik kaybı, tüm Türkiye’yi derinden üzdü. Hem arama çalışmaları hem de soruşturma büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Olayın sorumlularının yargı önünde hesap vermesi için çalışmalar devam ediyor.