Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni köye 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Dere kenarındaki çuval içinde ölü bulunan Narin’in üzeri taş ve dallarla gizlenmişti. Olayla ilgili incelemeler devam ederken, cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Diyarbakır'da Kaybolan Narin'den Acı Haber Geldi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’dan kötü haber geldi. Günler süren arama çalışmalarının ardından küçük Narin’in cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi'nde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe mahsulü anayasa Türk demokrasisine yakışmıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe mahsulü anayasa Türk demokrasisine yakışmıyor!

Narin Güran’ın Cansız Bedeni Bulundu

Narin Güran, ailesi tarafından 21 Ağustos günü kayıp olarak bildirilmişti. Jandarma, AFAD, emniyet ve birçok arama kurtarma ekibinin seferber olduğu çalışmalar sonucu, küçük kızın cesedi, kaybolduğu köye 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, Narin'in cansız bedeninin bir çuval içinde dere kenarında bulunduğunu ve cesedin üzerinin taşlar ve dallarla doğal bir görüntü verilerek gizlenmeye çalışıldığını belirtti.

Çuval İçinde Dere Kenarında Bulundu

Vali Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vali Zorluoğlu, arama çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirtti ve şu detayları paylaştı:

"İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda başlatılan arama kurtarma çalışmalarına; iki su altı kurtarma timi, iki jandarma özel harekat timi, iki komando timi, bir iz takip köpeği, iki kadavra köpeği, bir arama kurtarma köpeği, bir drone ve iki yer altı görüntüleme cihazı katıldı. Maalesef Narin Güran’ın cansız bedeni sabah saat 08.45’te dere kenarında çuval içinde bulundu."

İlk incelemelere göre, küçük kızın öldürüldükten sonra çuvalın içine konulduğu ve derenin kenarına bırakıldığı tespit edildi. Çuvalın üzeri ise taşlar ve dallarla kapatılarak gizlenmeye çalışılmıştı.

Giriş Çıkışlar Yasaklandı

Olayın ardından Eğertutmaz Deresi ve çevresinde geniş çaplı inceleme başlatıldı. Bölgeye giriş çıkışlar, jandarma ekipleri tarafından güvenlik önlemleri kapsamında yasaklandı. Narin’in cansız bedeni otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Yetkililerden Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden acı haberi paylaşarak, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin kızımızın cansız bedeni, Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Defin Hazırlıkları Başladı

Narin Güran’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edilecek. Mahalle mezarlığında küçük kızın defin işlemleri için hazırlıklar başladı. Mezarlıkta mezarın kazılması için kepçe çalışmalara başladı.

Narin Güran’ın ölümü, tüm ülkede büyük üzüntü yaratırken, olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor.