21 Ağustos’tan bu yana kayıp olan Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu. Küçük kızın ölümüyle ilgili olarak amcası Salim Güran, aracında bulunan DNA izleri nedeniyle tutuklandı. Arama çalışmalarının 19. gününde ulaşılan bu acı haber, tüm Türkiye’yi yasa boğarken, soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır'da Kaybolan Narin Güran'ın Cansız Bedeni Bulundu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, arama çalışmalarının sonunda köye 3 kilometre mesafedeki bir dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Küçük kızın Kuran Kursu'ndan çıktıktan sonra kaybolduğu öğrenilmişti. Jandarma ve kolluk kuvvetlerinin titiz çalışmaları sonucu Narin'in akıbeti belli oldu.

İçişleri Bakanı'ndan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun,” ifadelerini kullandı.

Hudut Kartalları geçit vermedi! Hudut Kartalları geçit vermedi!

Narin Güran’ı Kim Öldürdü?

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken, en dikkat çekici gelişme Narin’in amcası Salim Güran’ın gözaltına alınması oldu. Amcanın aracında Narin’e ait DNA izlerinin bulunması, şüphelerin amca üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu. Aracın daha detaylı inceleme için Van’a gönderildiği ve özellikle yan koltuğun söküldüğü öğrenildi. Ancak Narin’in ölümünden kimin sorumlu olduğu henüz kesinlik kazanmadı.

DNA İzleri Ne Diyor?

Amca Salim Güran’ın tutuklanmasına sebep olan en önemli delil, aracında Narin'e ait DNA izlerinin bulunmasıydı. Bu bulgu, olayın seyrini değiştirdi ve amcanın tutuklanmasına neden oldu. Kriminal incelemeler devam ederken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar sürüyor.

Narin’in Son Görüşmesi

Narin Güran’ın kaybolmasından önce son olarak bir arkadaşıyla görüştüğü belirlendi. Olayın son tanığı olan 9 yaşındaki kız çocuğu, pedagog eşliğinde verdiği ifadede, Narin ile akşam saatlerinde kısa bir süre görüştüğünü söyledi. Küçük kız, "Narin oyun oynayalım dedi ama Narin 'çok yorgunum, oynamayalım' diyerek yanımdan ayrıldı" şeklinde ifade verdi.

Soruşturma Devam Ediyor

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor. Olayın tam olarak aydınlatılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kolluk kuvvetleri, delilleri en ince ayrıntısına kadar inceleyerek olayın sorumlularını ortaya çıkarmaya çalışıyor.