Tatlı krizlerine çözüm arayanlar için kaymaklı ekmek kadayıfı, şerbetli yapısıyla mükemmel bir seçenek sunuyor. Yumuşacık hamuru ve arasında kaymakla zenginleşen bu geleneksel tatlı, evde kolayca yapılabilir. İşte adım adım kaymaklı ekmek kadayıfı yapımı!

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi Malzemeler

·        Hamuru için:

Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo

·        3 Yumurta

·        3 kahve fincanı un

·        3 kahve fincanı şeker

·        1 yemek kaşığı kabartma tozu

·        Şerbeti için:

·        3 bardak su

·        2 damla limon

·        3 bardak şeker

·        Arasına:

·        Yarım kilo kaymak

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Yapılışı

  1. Yumurtaları iyice çırpın.

  2. Şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin.

  3. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.

  4. Fırını 170 derecede ısıtın ve hamuru 20 dakika kadar pişirin.

  5. Pişen tatlıyı bir köşede bekletin.

  6. Şerbeti için malzemeleri tencerede pişirin.

  7. Keki ortadan enlemesine bölün ve ayrı ayrı şerbetleyin.

  8. Aralarına kaymak sürün ve kapatın.

Kaymaklı ekmek kadayıfı, şerbetli tatlılar arasında yer alan ve geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofralarınıza tat katarken, misafirlerinizin ve sevdiklerinizin de beğenisini kazanacak. Bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz!