Kaymaklı poğaça, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bir tarif. Evde yapımı oldukça kolay olan bu poğaça, özellikle kahvaltılar için harika bir seçenek. Kaymak, fındık ve tarçınla lezzetlendirilmiş bu poğaçayı mutlaka denemelisiniz!

Kaymaklı Poğaça için Malzemeler

  • 3 su bardağı un 

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya 

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 çay bardağı ılık süt 

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 

  • 50 g tereyağı (Yumuşak)

  • 2 çay kaşığı tuz 

Kaymaklı poğaça iç harcı için

  • 100 g kaymak 

  • 1 su bardağı fındık içi (İri doğranmış) 

  • 1-2 çay kaşığı tarçın 

Kaymaklı poğaça üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı 

  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Kaymaklı Poğaça Nasıl Yapılır

  1. Mayayı ılık süt ve toz şekerle birlikte karıştırın.

  2. Mayalı sütün üzerine sıvı yağı, tereyağını ve tuzu ekleyip karıştırın. Kontrollü bir şekilde azar azar un ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

  3. Hamuru ikiye bölün ve üzerini örtün. Oda sıcaklığında mayalanması için 45 dakika bekletin.

  4. Dinlendirdiğiniz hamurlardan bir tanesini un serpilmiş tezgâhın üzerine alın. Yarım parmak inceliğinde dikdörtgen bir hamur açın.

  5. Açtığınız hamurun üzerine önce kaymak sürün, sonra fındık içini yayın, en son tarçın serpin. Hamuru rulo şeklinde yuvarlayın. İki parmak genişliğinde dilimler kesin.

  6. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kâğıt serili fırın tepsisine bitişik olarak yerleştirin. Bu şekilde oda sıcaklığında 20 dakika daha dinlendirin.

  7. Son olarak üst kısımlarına yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Kaymaklı poğaça, yumuşacık hamuru ve içindeki lezzetli kaymak dolgusu ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes poğaçalar yapabilir, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!