Kabına sığmayan kek tarifi ile ev yapımı keklerde devrim yaratın. Basit malzemelerle harikalar yaratın!

Fırında gözlerinizin önünde kabaran, lezzetli bir kek için doğru yerdesiniz. İşte o mucizevi tarif!

Maden suyu, limon suyu ve kek kabartma sırlarıyla tanışın! Kabına sığmayan kek tarifiyle mutfakta şaşırtın!

Bu tarif ile "kekim kabarmıyor" derdi son bulacak! İşte gerçekten kabına sığmayan, fırında kabardıkça kabaran, görenlere "Daha ne kadar kabaracak acaba?" diye sordurtan o meşhur kek tarifi ve hazırlanışının tüm püf noktaları...
Kabına sığmayan kek tarifi, herkes tarafından denendi ve onaylandı. Peki, süt yerine koyduğunuzda kekin kabarmasını sağlayan o malzeme ne? Bu tarifin hazırlanışı aslında o kadar pratik ki... Hem de yalnızca evdeki malzemelerle, kabından taşan kek tarifini kolaylıkla yapabileceksiniz. İşte kabından taşan kek tarifi hakkında tüm ayrıntılar...

KABINA SIĞMAYAN KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml.)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

KABINA SIĞMAYAN KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
2) Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
3) Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
4) Ayırdığınız harca kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
5) Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın  ve içerisine kakaolu harcı da dökün.
6) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

PÜF NOKTASI

İçindeki soda, kabartma tozu ve limon suyuyla birlikte kabarmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun da sulu kısmını kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.