Kek kalıbında poğaça, klasik poğaça tariflerinden farklı bir deneyim sunuyor. Yumuşacık hamur ve içi dolu lezzetli harcıyla bu poğaçalar, hem göz dolduruyor hem de tadı damağınızda kalıyor. Kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, sevdiklerinizi şaşırtın!

Kek Kalıbında Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı için:

  • 1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş veya ufalanmış)

  • ½ yemek kaşığı pul biber

  • ½ demet maydanoz (doğranmış)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1,5y emek kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Kek Kalıbında Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Derin bir yoğurma kabında ılık süt ile instant mayayı iyice karıştırın, 5 dakika kadar aktif olması için bekleyin.

2.     Üzerine sıvı yağ, yumurta akı, yoğurt ve tuzu ekledikten sonra tekrar karıştırın.

3.     Unu ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Eğer yoğurmanıza rağmen unu az gelip cıvık bir kıvam olduysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Fakat çok katı bir hamur olmamalı.

4.     Yoğurulan hamurun üzerine nemli bir bez örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırın.

5.     Bu sırada iç harcınızı hazırlayın. Ufalanmış beyaz peynir, pul biber ve doğranmış maydanozu bir kapta karıştırın.

6.     Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çok hafif açın ve peynirli harcı yerleştirip tüm uçları bir araya getirip top şekline getirin.

7.     Hamurları birleştirdiğiniz kısımlar altta kalacak şekilde yağlanmış kek kalıbınıza yerleştirin ve kek kalıbında da yaklaşık 30 dakika daha mayalandırın.

8.     Güzelce kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. Son dokunuş için susam ve çörek otu karışımını da serpiştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Kek kalıbında poğaça tarifi, hem şık hem de lezzetli bir sunumla misafirlerinizi ve sevdiklerinizi etkilemenin harika bir yoludur. Yumuşacık hamur ve lezzetli iç harcıyla bu poğaçalar, kahvaltı sofralarınıza veya çay saatlerinize farklı bir lezzet katacak. Kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edin. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com