Siz de "Benim kekim neden kabarmıyor?" diyenlerdenseniz, sütün yerine yoğurt kullandığınızda neler olabileceğine inanamayacaksınız! İşte sütün yerini alabilecek, her dilimde mutluluk vaadeden yoğurtla kek tarifi

Kalıbına sığmayan kek tarifi

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

Malzemeler:

1,5 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)

1/2 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)

3 büyük yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ısıtın. Orta boy bir yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve unlayın veya pişirme kağıdı kullanın.

Un, kabartma tozu, şekerli vanilin ve tuzu bir kasede eleyin. Bu, kuru malzemelerin pürüzsüz bir şekilde karışmasını sağlar.

Başka bir büyük kasede tereyağı ve toz şekeri yumuşak ve kremsi bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

Yumurtaları tek tek ekleyerek her ekledikten sonra iyice karıştırın.

Yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Yoğurt, kekin nemli olmasını sağlar.

Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin ve sıvıyı karıştırarak yavaşça katın. Daha fazla karıştırmaktan kaçının; hamurun pürüzsüz olmasına dikkat edin.

Hazırladığınız hamuru yağladığınız veya unladığınız kek kalıbına dökün.

Fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek kabarıp altın rengini alana kadar pişirin.

Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan veya bıçak testini kullanabilirsiniz. Kürdanı kekin ortasına batırın, çıkarın ve eğer temiz çıkıyorsa, kek pişmiştir.

Pişen keki fırından çıkarın ve biraz soğumaya bırakın. Daha sonra kalıptan çıkarın ve tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Soğuyan keki dilimleyip servis yapın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.