CHP’li Tahtasız’dan iktidara sorular CHP’li Tahtasız’dan iktidara sorular

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Sert Mesaj: "Erken Seçim İsteyin, Gereğini Yapın!"

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X'te (eski Twitter) yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi durumu sert bir dille eleştirerek, muhalefete çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, ülkenin sorunlarına karşı harekete geçilmesi gerektiğini vurgularken, erken seçim talebini bir kez daha gündeme getirdi.

"Uçurumun Kenarına Gelmiş Ülkemiz İçin Mücadele Edin!"

Kılıçdaroğlu, paylaşımında Türkiye’nin mevcut sorunlarına dikkat çekerek, Saray ile mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. “Beyler, kendinize gelin... Uçurumun kenarına gelmiş ülkemizin sorunlarıyla ilgilenin! Ülkenin bu duruma gelmesinin mimarı olan Saray ile mücadele edin!" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısı yaparak, toplumsal ittifakın ulusal kurtuluş için önemine vurgu yaptı.

"Sistematik Bir Yapıyla Karşı Karşıyayım"

Kılıçdaroğlu, bir yılı aşkın süredir düzenli olarak belirli çevreler tarafından kendisinin ve partinin hedef alındığını belirtti. Bu sistematik yapının arkasında kimlerin olduğunu merak ettiğini dile getiren eski genel başkan, bu tür saldırılara karşı her zaman dik durduğunu ve "Mağdur edebiyatı yapmadım. Bu, Erdoğan’ın taktiğidir" diyerek kendisini bu süreçte mağdur göstermediğini ifade etti.

Gülşah Durbay ve Özgür Özel’e Destek

Kılıçdaroğlu, mesajında CHP'li Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna üzüldüğünü belirterek, ona acil şifalar diledi. Durbay’a yönelik saldırıları da kınayan Kılıçdaroğlu, "Bu alçak operasyonu tertipleyenleri lanetliyorum" dedi. Ayrıca, erkek egemen söyleme ve şiddete karşı dimdik duran kadınları da selamladığını belirtti.

"Kadınlarımızı ve Evlatlarımızı Korumaya Devam Edeceğiz"

Kılıçdaroğlu, paylaşımlarında kadınların ve çocukların korunmasına yönelik güçlü mesajlar verdi. "Kadınlarımızı koruyacağız, evlatlarımıza siper olacağız, gençlerimize sahip çıkacağız" diyen Kılıçdaroğlu, aynı zamanda doğa ve vatanın her karış toprağı için de mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

"Muhtaç Olduğumuz Kudreti Biliyoruz"

Paylaşımında Atatürk’ün sözlerine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş" olsa dahi, "Muhtaç olduğumuz kudretin nerde olduğunu biliyoruz" diyerek mücadelenin süreceğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun bu mesajları, CHP içinde ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Özellikle CHP lideri Özgür Özel ve Gülşah Durbay'a yönelik destek açıklamaları, muhalefet içindeki dayanışmanın devam ettiğini gösteriyor.