ŞİDDETLE Mücadele Vakfı (HEGEM), yıllardır yaptığı bilimsel çalışmalar, yayınlar, projeler ve açıklamalar ile "Şiddetle mücadele" konusuna dikkat çekmiş, çarpıcı rapor ve analizlerle gelinen sürecin korkunç bir hal aldığını defalarca dile getirmiş ve uyarmıştı. Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ise bu tepkilerin kamuoyuna ulaşması noktasında her türlü desteği vermişti.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ: ŞİDDETLE MÜCADELE ŞART

HEGEM ve KGK'nın sesine nihayet devletin en üst noktasından kulak verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suç ve şiddetin önlenmesi için her türlü adımı atın, bu konuda elimden gelen tüm desteği vereceğim" derken, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli de şiddetin ülkemiz için bir beka konusu haline geldiği, seferberlik yaparak bu sorunun kökünden çözülmesi gerektiği uyarısında bulundu.

'YETER Kİ DESTEK VERİLSİN, BİZ SORUNU ÇÖZECEĞİZ'

HEGEM Kurucu Başkanı Adem Solak, yüzlerce bilim insanı ile yıllardır sahada çalışmalar yaptıklarını ve bu konu üzerinde bilimsel raporlar hazırladıklarını belirterek, "Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi kapsamında çok önemli bir çalışma içindeyiz. Gerekli hassasiyet ve destek gelirse, çok net söylüyorum, şiddet sorununu çözmek bize nasip olacak. Yeter ki bize güvensinler, maddi ve manevi destek versinler" dedi.

SAMİMİYET ÇOK ÖNEMLİ

Şiddetle Mücadele konusunda HEGEM olarak olağanüstü çaba gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin de, "Devletimiz bu konuda bir irade koymak istiyor ve bu noktada adımlar atıyor. Fakat ilgili kurumların ve bürokrasinin daha samimi, daha gayretli olması gerekir. Önüne gelen bu konuda demeç veriyor, söylemde bulunuyor. Ötesi yok. Bu sorunun çözümü için sabır ve gayret gerekir. Eğitim faaliyetleri ve bilimsel çalışmalar olmadan afaki konuşur dururuz" şeklinde konuştu.

Yeniden Refah’tan Vali Çalgan’a ‘hayırlı olsun’ ziyareti Yeniden Refah’tan Vali Çalgan’a ‘hayırlı olsun’ ziyareti

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi paydaşı olan ve bu noktada atılan her adıma öncülük eden Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sadece ülkemiz değil, dünyayı sarsan ve büyük bir tehlike arz eden şiddet ve suç olaylarının önüne geçebilmek için KGK ailesi olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.