Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM

El Salvador’un 203. Bağımsızlık Günü, Ankara’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.
El Salvador'un Ankara Büyükelçiliğince bir otelde düzenlenen resepsiyona, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci, Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika İkili İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
El Salvador Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye ve El Salvador arasındaki köklü ilişkilere vurgu yaptı. Büyükelçi Calderon, iki ülke arasında özellikle ticaret, kültürel alışveriş ve diplomatik ilişkilerin son yıllarda hızla geliştiğini belirterek, bu iş birliğinin bölgesel ve küresel anlamda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Calderon, ayrıca Türkiye’nin Latin Amerika ile olan ilişkilerini daha da güçlendirme hedefinin El Salvador için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Berris Ekinci de resepsiyona katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Ekinci, Türkiye ve El Salvador arasındaki ilişkilerin dostluk ve karşılıklı saygı temelinde ilerlediğini, bu ilişkilerin gelecekte daha da güçleneceğine inandığını belirtti. Ayrıca iki ülkenin birlikte yürüttüğü projelere ve diplomatik iş birliklerine dikkat çekti.

KGK ADINA ÖZTÜRK KATILDI 

Küresel Gazeteciler Konseyi adına resepsiyona katılan KGK Meclis Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İşbirlikleri Koordinatörü Dr. Esra Öztürk ise, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'in tebrik mesajlarını iletti. Dr. Öztürk, El Salvador’un bağımsızlık gününü kutlayarak, Latin Amerika ülkelerinin KGK için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek ilettiği mesajda "Küresel Gazeteciler Konseyi, Latin Amerika ile kurulan her yeni köprüyü medya ve diplomasi dünyasında daha derin iş birliklerine dönüştürme hedefindedir.” dedi.

Bu özel gün, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin bir kez daha pekiştiği ve gelecek projelerde işbirliği fırsatlarının konuşulduğu bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.