Tartıya çıktığınızda kilom yüksek değil ama sürekli göbeğimi görüyorum
diyorsanız...
Böyle bir durumda ne yapacağınızın cevabını bulamıyor musunuz?
Kilonuz düşük olsa da yağ oranınızın yüksek olması sizin göbeğinizin çıkmasına sebep olabilir. Kitleleşmiş yağ dokusu dediğimiz çoğunlukla deri altında toplanan yağlar sonrasında dışarıya doğru çıkıntı yapar. Birey her ne kadar ideal kilosunda olsa da vücudundaki yağ oranı fazlaysa özellikle göbek, basen, bel çevresinetoplanarak burada artışa sebep olur.
Peki bunun çözümü ne olmalıdır?
Genel olarak kişinin yağ oranını azaltıp kas miktarını güçlendirerek ideal kilonuzu da koruyacak şekilde beslenme ve spor programları hazırlayabiliyoruz. Kişinin bu programlardan sonuç alması için istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerekmektedir. Özellikle karın ve bel bölgesindeki yağlanma, dış görünümün yanı sıra kalp damar rahatsızlıkları diyabet tansiyon gibi birçok hastalığın habercisidir.
Kitleleşmiş yağ dokularından tamamen kurtulabilir miyiz?
Biz diyetisyenlerin genel olarak karşılaştığı soruların başında gelmektedir.
Yılların üst üste koyarak biriktirdiği bu yağ dokularını hem diyet hem de sporla birlikte minimum seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Günümüzün yüksek teknoloji ürünlerinden de faydalanarak bu yağlanmaları tamamen ortadan kaldırmak mümkün.......
Bölgesel incelme cihazları kitleleşmiş yağ dokularını radyo frekanslar ve daha birçok kombine ürün ile tamamen ortadan kaldırabiliyor.
Bununla birlikte diyetimiz de ;
1. ŞEKERLİ BESİNLER
Vücudumuza fazla şeker gönderdiğimizde kan şekeri seviyemiz normal seviyeye gelebilmesi için daha fazla insülin salgılar, bir anda yükselen insülin kan şekerimizi hızlıca düşürür. Bu sebeple şekerli besinler tükettikten sonra tokluk hissiyatımız oluşmaz.Bir kaç dakika sonra başka besinler tüketmek için arayışa geçeriz. Bu da yağ oranımızı olumsuz bir şekilde etkiler.
2.ÖĞÜN ATLAMA
Birçok insan az yediğinde kilo vereceğini düşünür fakat öğün atladığımızda ihtiyacımız olan enerjiyi tüketmemiş oluruz.Farketmeden metabolizmamızı yavaşlatıp yağ oranımızın artmasına sebep oluruz.
3.SU TÜKETİMİ
Günlük olarak tüketmemiz gereken su miktarı kilogram başına 30 ml’dir.
Yani 50 kilogram olan bir birey 1500 ml su içmesi gerekmektedir.
4.SPOR VE BÖLGESEL ZAYIFLAMA CİHAZLARI İLE YAĞLARDAN KURTULMAMIZ MÜMKÜN
Günlük düzeninize uygun doğru bir beslenme planı ve spor alışkanlığı edinirseniz yağ oranınız düşmeye başlar.Hem düzenli spor hem de size göre uygulanmış bir diyet listesi ayrıca vücudumuzun belli bölgelerinde kitleleşmiş olan yağ dokuları için de bölgesel incelme cihazları kullanımı ile inatçı ve fazla olan yağ dokularından tamamen kurtulabilirsiniz. Yüksek teknoloji ürünler olan bölgesel zayıflama cihazları hem kas miktarınızı artırır, hem o bölgedeki de kitleleşen yağ dokularını tamamen ortadan kaldırarak sizin çok daha dinç sağlıklı bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olmaktadır.
Beslenme, tam iyileşme sağlayabilen ve herhangi bir tedavi ile kullanılabilen tek ilaçtır. Unutmayın, yemek en iyi ilacımızdır!
DİYETİSYEN BETÜL KOÇ
KAYNAKÇA
Arslanoğlu, E. (2015). PhysicalProfiles of TurkishYoungGrecoRomanWrestlers. EducationalResearchandReviews, 10(8), 1034- 1038.
Rahmani, F., ve Mirzaei, B. (2019). Comparison of thePhysicalFitnessTraits of Azerbaijanand Iran SeniorGreco-Roman NationalWrestlingTeams. PhysicalEducation of Students, 23(3), 155-159
Kim, J.,Cho, H., Jung, H., ve Yoon, J. (2011). Influence of Performance Level on AnaerobicPowerand Body Composition in Elite Male Judoists. Journal of StrengthandConditioningResearch, 25(5), 1346-1354
Vardar, S.A., Tezel, S., Öztürk, K., ve Kaya, O. (2007). TheRelationshipBetween Body CompositionandAnaerobicPerformance of Elite YoungWrestlers. Journal of Sports Science Yaşar ve Sağır|Antropoloji 38 (2019), 46-53 52 andMedicine, 6, 34-38.
Wells, J. C. K., ve Fewtrell, M. S. (2006). Measuring Body Composition. ArchivesDiseaseChildhood, 91(7), 612-617.