KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de Ahilik Haftası etkinliklerinde konser verme teklifini kabul eden halk müziği sanatçısı İdris Altuner, görev yaptığı Kırşehir Belediyesi’nde kendisine mobbing uygulanarak emekliliğe zorlandığını iddia etti.

Büyükşehir Belediyesinden 56 yıllık binaya öğrenci yurdu Büyükşehir Belediyesinden 56 yıllık binaya öğrenci yurdu

İddiaya göre Kırşehir Belediyesi çalışanı İdris Altuner’e Ticaret Bakanlığı tarafından organize edilen ve yerel paydaşların da olduğu etkinlik için sahne davetinde bulunuldu. 2015 yılında yazdığı Gülbank-ı Ahi Evran adlı eseriyle şehirde sevilen sanatçılar arasında yer alan Altuner, kendisine yapılan teklifi kabul etti. Konser öncesinde kendisine bir hafta süreyle yapılan mobbinge rağmen sahne kararından vazgeçmediğini belirten Altuner, “Ticaret Bakanlığı ve yerel paydaşları hiçe sayan ve beni onların şahsına konser yapıyorum gibi görenlere benim siyaset yapmadığımı, kültüre hizmet ederek evime ekmek götürdüğümü ifade ettim” dedi.

"Emeğimi ve hakkımı helal etmiyorum"

Sahne öncesinde ve sonrasında yerel siyasetin oyunlarına alet edilmeye çalışıldığını söyleyen Altuner, kendisini mobbingle emeklilik dilekçesine karşı zorlayanlara hakkını ve emeğini helal etmediğini belirtti. Altuner açıklamasında, “Bana bu durumu yaşatanları Allah’a ve şehrin vicdanına havale ediyorum. Ahilik; kardeşlik, dayanışma ve birlikteliktir. Kardeşliğin bozulması için çaba gösteriliyor. 22 yıldır Cacabey Meydanı’nda konser veriyorum. Şehir ve Ahi Evran adına da çalışma yaptım. Gurur duyuyorum Ahiliği müzikle anlatmaya çalıştığım için. Bana kurgulanan tezgah var. Sahne alacağım konser öncesinde görevlendirme yapılarak, yemek organizasyonu yapılıyor. Şu ana kadar yapılmamış bir görevlendirmeye maruz bırakılıyorum. Bu durumu çözdükten sonra ‘Siz konsere çıkın ama sonrasında tutanak tutulacak’ deniliyor. Ben bu durumu kabul etmedim. Başkan yardımcısı ve başkana durumu izah ederek, dilekçemi vermek zorunda kaldım” diye konuştu.

Altuner, şehirde Gülbank-ı Ahi Evran, Marşlar, 15 Temmuz, Zeytin Dalı Marşı gibi eserleri ile tanınıyor.

Kaynak: iha