Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 1 Ekim 2024 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Ülke genelini kapsayan bu rapor, özellikle bazı bölgeler için önemli uyarılar içeriyor. Meteoroloji, 17 kente turuncu kodlu uyarı yaparken, iç kesimlerde hava sıcaklığında belirgin bir düşüş olacağını bildirdi. Sıcaklıkların 8 ila 14 derece arasında azalması bekleniyor. İşte detaylar...

Genel Hava Durumu

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Marmara'nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Ankara, Bitlis, Muş, Bingöl, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışlar bazı bölgelerde daha etkili olacak. Batı ve Doğu Karadeniz (Giresun hariç), Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli illerinde yerel kuvvetli yağış öngörülüyor. Ayrıca Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin kıyılarında ise yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması öneriliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

SARSILMAZ’ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri TEKNOFEST'te SARSILMAZ’ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri TEKNOFEST'te

Rüzgarın Marmara'nın kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Aynı zamanda Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görülebilir.

Hava Sıcaklıkları

Meteoroloji'nin raporuna göre, iç kesimlerde sıcaklıklarda ciddi bir düşüş yaşanacak. Özellikle 8 ila 14 derece arasında bir sıcaklık azalışı bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak.