Uzun ömürlü, lezzetli ve tam kıvamında kırmızı köz biber turşusu yapmanın püf noktaları haberimizde

KIRMIZI KÖZ BİBER TURŞUSU

MALZEMELER

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

3 kilo kapya biber
3 su bardağı sirke
2 su bardağı sıvı yağ
1 demet sapları ile beraber  doğranmış maydanoz
2 baş sarımsak
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI

1. Biberleri yıkayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yan yana dizin.
2. Üstlerine bıçakla birer delik açtıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika boyunca közleyin. Biberler közlenirken sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
3. Maydanozu güzelce yıkayın ve sapları ile doğrayın.
4. Biberler közlendikten sonra fırından alın ve kabuklarının kolay soyulması için bir poşet içinde ağzı kapalı bekletin.
5. Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıklayın ve iri iri doğradıktan sonra derince bir tencereye alın.
6. Üstlerine doğranmış sarımsakları, doğranmış maydanozları, sirkeyi, tuzu, şekeri ve yağı ekleyip, bir kaşık yardımı ile güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp bir kenara alın.
7. 3 ya da 4 gün boyunca günde bir ya da iki kere karıştırarak bu şekilde bekletin.
8. Turşunuz turşu kıvamına geldiğinde, kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapadıktan sonra buzdolabına kaldırın.

Köz biber turşunuzu bu şekilde buzdolabında yaklaşık 2 sene muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!