Kısır, hem lezzetli hem de pratik olmasıyla bilinir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, adım adım kısır tarifi...

Kısır Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

1,5 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)

1 limonun suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Yarım demet taze soğan (isteğe bağlı)

Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Bulguru geniş bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın. Bulgurun üzerini bir örtü ile örtüp, şişmesi için 20 dakika bekleyin.

Bulgur şiştikten sonra üzerine domates salçası, biber salçası (kullanıyorsanız), zeytinyağı, limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyin.

Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Eğer kıvamı çok kuru olursa, az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.

İnce doğranmış taze soğan ve maydanozu da ekleyip karıştırın.

Kısırı servis tabağına alın ve üzerini düzeltin. İsterseniz üzerine marul yaprakları veya limon dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.