Hava sıcaklığının öğle saatlerinde 30 dereceye ulaştığı Sivas'ta, sıcak hava sadece insanları değil, hayvanları da etkiliyor. Kızılırmak kenarında otlayan mandalar, sıcaktan bunalınca serinlemek için çareyi Kızılırmak'ın serin sularına girmekte buldu. Mandaların serinleme anları, Afrika belgesellerini aratmayan görüntüler oluşturdu.

Çiftlik Caddesi’ne yeni aydınlatma Çiftlik Caddesi’ne yeni aydınlatma

Sivas’ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları mandaları da bunalttı. Serinlemek için sulak alan arayan mandalar çareyi Kızılırmak’ın serin sularında buldu.

Hava sıcaklığının öğle saatlerde 30 dereceyi bulduğu Sivas’ta sıcak hava insanlar kadar hayvanları da etkiliyor. Kızılırmak kenarında otlayan mandalar sıcaktan etkilenince çareyi nehre girmekte buldu. Kalın ve siyah derileriyle bilinen mandalar Türkiye’nin en uzun ırmağı olan Kızılırmak’a girerek serinledi. Irmağın serin sularına kendilerini bırakan mandalar ortaya Afrika belgesellerini aratmayan görüntüler çıkarttı.

Sivas'ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, mandaların serinlemek için Kızılırmak'a yönelmesine neden oldu. Mandaların nehirde serinleme anları, görenlere Afrika belgesellerini anımsattı. Sivas'taki bu doğal tablo, sıcak havaların hayvanlar üzerindeki etkisini gözler önüne sererken, Kızılırmak'ın serin sularının mandalara sunduğu rahatlama ile doğanın kendine özgü çözüm yollarını da ortaya koyuyor.

Kaynak: iha