Kendi mutfaklarınızda milföy tadında bir harika yaratmaya ne dersiniz? Bu pamuk poğaça tarifi, adımlarıyla sizi mükemmel sonuca götürecek. İşte malzemeler ve yapılışı...

Milföy lezzetinde pamuk poğaça, misafirlerinizi şaşırtacak ve damaklarında unutulmaz bir tat bırakacak. Bu enfes tarif, hem kolay hem de doyurucu. Haydi başlayalım!

Buzlukta saklanabilen ve istediğiniz zaman pişirebileceğiniz bir tarif arıyorsanız, milföy lezzetinde pamuk poğaça tam size göre! İşte lezzetin sırları ve adım adım tarifi...

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Malzemeler

Hamuru için :

1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (Sarıları hamurun üzerine sürülecek ve beyazları hamurun içine )
4.5 su bardağı un

Ara katları için

Eritilmiş 200 gram tereyağı veya margarin

İç malzemesi

Peynir

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yoğurma kabına kuru mayamızı ve ılık suyumuzu katıp karıştıralım. Sırasıyla diğer malzemeleri de katalım ununu da katıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini kapatalım ve mayalandıralım.
Hamurumuzu dört eşit parçaya bölelim ve yuvarlayarak bezeler yapalım.
İlk bezemizi unlayarak normal yufka büyüklüğünde açalım.
Kenara alalım.
İkinci bezeyi de aynı şekilde açalım ve erittiğimiz yağdan fırçayla üzerine iyice sürtelim ve ilk açtığımız yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim onun üzerini de fırça ile yağlayalım.
Yufkamızı rulo yapıp bıçakla 12 eşit parçaya bölelim ve kalan iki bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım buzdolabında 15 dakika dinlendirelim amacımız yağ biraz donsun diye.
Çıkartıp kesilen uçlarını elimizle birleştirelim ve bastırıp çay tabağı büyüklüğünde açalım ve ortasına peynirli iç koyup kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerlerine bez kapatıp yarım saat tepsi mayası yapalım.
Üzerine yumurta sarısı nı hafifçe hamura bastırmadan sürelim.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Ve işte karşınızda: Milföy lezzetinde pamuk poğaça! Bu tarif, hem pratikliği hem de lezzeti ile mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. Misafirlerinize sunduğunuzda, onların beğenisini kazanacak ve 'bir daha yapar mısın?' sorularını duyacaksınız. Şimdi mutfağınıza girin ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!