Börek denilince aklınıza hep aynı şeyler mi geliyor? Farklı ve dikkat çekici bir tarifle karşınızdayız. Ispanaklı Gül Böreği ile tanışın.

"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenlere nefis bir önerimiz var: Hem sağlıklı hem leziz Ispanaklı Gül Böreği...

Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

3 adet hazır yufka

sosu için;

6-7 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta;

iç harcı için;

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
pulbiber
sıvı yağ

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanaklı iç harcı için ıspanaklar ayıklanarak hafifçe haşlanır ve süzülür.
1 adet soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
Salçası, tuzu ve baharatları ilave edilir.
Ispanaklar da eklenerek bir iki dakika kavrulur.
Gerekirse az su ilave edilir, ve iç harcının çok kuru olması engellenir.
Diğer taraftan böreğin sosu için yoğurt, sıvı yağ ve yumurta çırpılır.
Yufka 4 parçaya bölünür, her parçaya sırayla yoğurtlu sos sürülür ve ıspanaklı iç harcından serpilir.
Yufka rulo şeklinde sarılır, rulo kendi etrafında dolanarak gül şekli verilir.
Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülerek 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Eğer yoğurtlu sosunuzdan artarsa yumurtanızı yoğurtlu sosa kırıp bu şekilde de böreklerin üzerine sürebilirsiniz.
Ispanaklı gül böreklerimiz servise hazır, şimdiden afiyet olsun.