Ailenizle ve misafirlerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir tatlı arıyorsanız, elmalı kek tam size göre. Kokusuyla evi saracak, tadıyla damaklarda iz bırakacak bu tarifle hem pratik hem de lezzetli bir kek yapabilirsiniz. İşte mükemmel elmalı kek tarifi.

Ege usulü Zeytinyağlı Enginar tarifi: Hafif ve lezzetli Ege usulü Zeytinyağlı Enginar tarifi: Hafif ve lezzetli

Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Elmalı harç için:

  • 4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • ¾ su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı (tepeleme) tarçın

Kek için:

  • 4 adet büyük boy yumurta
  • ½ su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz

Kalıbı yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tutam un

Üzeri için:

  • 1 tutam pudra şekeri

 Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Elmalı kek için elmaların kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Limon suyu, şeker ve tarçınla karıştırıp kenara alın.

2.     Diğer yandan kek için yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpın, yağı ilave edip karıştırın. Un, tuz, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek ekleyip düşük devirde karıştırın.

3.     Kek harcı ile elmalı harcı birleştirip, cevizi ilave edin.

4.     Tüm malzemeyi karıştırın ve tereyağı ile yağlanıp unlanmış borcama alın.

5.     Önceden ısıtılmış 175 derece alt üst fansız fırında 40 dakika pişirin. Elmalı kek hazır.

Elmalı kek, lezzeti ve pratik yapımıyla herkesin favorisi olacak bir tariftir. Diyetisyen onaylı bu tarifte yer alan elma, ceviz ve tarçın gibi malzemeler, keke hem lezzet hem de sağlık katar. Bu tarifle, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir tatlı hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Elmalı kekin mis kokusu ve nefis tadıyla, çay saatleriniz daha keyifli geçecek. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com