Çay saatlerinizde yepyeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Limon rendesi ve üzümle farklı bir lezzet yakalayacağınız bu tarif, kurabiye yapımındaki ustalığınızı da ortaya koyacak. İşte üzümlü pastane kurabiyesi tarifimiz…
 

Üzümlü Pastane Kurabiyesi Malzemeleri

180gram tereyağı
1 yumurta
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
Kabartma tozu
Vanilya
300 gr un
1 çay bardağı üzüm

Üzeri İçin:

1 yumurta beyazı
10 ml ayçiçek yağı

MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak? MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak?

Üzümlü Pastane Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hamur karıştırma kabında tereyağı, bütün 1 yumurta, 1 yumurtanın beyazı ve toz şekeri bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın.
Karışıma azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin ve bu hamura üzümleri ilave ederek karıştırın.
Hamurdan parçalar alıp yuvarlatın ve üzerine elinizle hafifçe bastırıp şekil verin.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pişirmek üzere pişirme kağıdı serili tepsiye birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Üzerleri için sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırın ve kurabiyelere sürüp çatalla üzerlerini çizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!