Süt helvası, lezzetiyle tatlı severlerin gönlünde özel bir yere sahip. Bu tarif ile evde süt helvası yapmanın tüm inceliklerini öğrenebilir, ailenize ve misafirlerinize harika bir tatlı sunabilirsiniz.

Fırın sütlacını andıran dış yüzeyi ve ağızda dağılan iç dokusuyla süt helvası, tatlı repertuarınıza eklemek isteyeceğiniz eşsiz bir lezzet. İşte adım adım süt helvası yapımı.

Evde lezzetli bir tatlı yapmak isteyenler için süt helvası mükemmel bir seçim. Az ve öz malzemelerle hazırlanan bu tatlı, her lokmada sizi mutlu edecek. Gelin, süt helvasının nasıl yapıldığını birlikte keşfedelim.

Süt Helvası Malzemeleri

Helva için:

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

1 litre süt
5 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 su bardağı toz şeker (200 gram)
1 paket vanilya
1 tane yumurta sarısı

Süt helvasının üzeri için:

3-4 yemek kaşığı fındık içi

Süt Helvası Nasıl Yapılır?

Sütümüzün yarısını uygun bir tencereye alalım. Ardından şekeri ilave edelim ve şeker eriyene kadar güzelce ocağın üzerinde karıştıralım.
Bu aşamada sütün kaynamasına gerek yok. Önemli olan şekerin sütün içinde iyice erimesidir.
Elimizde kalan sütü de tencereye ilave edelim. Daha sonra 1 tane yumurtayı içerisine kıralım. Güzelce çırptıktan sonra soğumaya bırakalım.
Bir tava alalım ve içerisine tereyağını ilave edelim.
Tereyağını iyice eritelim ve ardından unu ekleyelim.
Unumuz hafif pembeleşinceye kadar iyice kavuralım. Burada unun kokusunun çıkması önemli bir noktadır.
Pembeleşmeye başlayan unumuzun içerisine yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
Yavaş yavaş karıştıralım ve kıvam alana kadar pişirelim.
Helvamız kıvam almaya başladıktan sonra içerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim.
Çok fazla pişirmeden ocağın altını kapatalım.
Küçük boy bir borcama süt helvamızı dökelim. Dilerseniz tek kişilik toprak kaplara da dökebilirsiniz.
Fırınımızın sadece üst pişirme özelliğini kullanalım ve 200 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişirelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun!

Süt helvası tarifi ile tatlı anlarınıza lezzet katın. Bu basit ve lezzetli tarifle, evinizde ağızda dağılan, hafif ve nefis bir tatlı yapabilirsiniz. Süt helvası, hem pratikliği hem de sunduğu benzersiz tatla, tatlı severlerin gözdesi olmaya aday. Şimdi mutfağınızda bu lezzetli tatlıyı deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!