Pratik ve lezzetli revani tarifi ile mutfakta harikalar yaratın! Şerbetli ve irmikli bu enfes tatlı ile sofralarınızı şenlendirin.

Türk mutfağının klasik tatlısı revaniyi evde yapmaya ne dersiniz? İrmikli ve şerbetli bu enfes tatlı tarifi ile sofralarınıza tat katın.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Revani Tarifi

Malzemeler

1 çay bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

3 su bardağı su (sulu seviyorsanız 4 bardak)
3 su bardağı tozşeker
4-5 damla limon suyu

Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbet için küçük ve derin bir tencereye su ve şekeri ilave edip karıştırın orta ateşte kaynatın, kaynayınca limon suyunu ekleyip altını kısarak 10 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp sogumaya bırakın.
Kek için; karıştırma kabına ilk olarak yumurta ve şekeri ekleyip beyazlayana kadar iyice çırpın. Sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip düşük ayarda tekrar çırpın.
Yağladığınız borcama kek harcını döküp önceden ısıtılmış 170 derece ayarda fırına koyun ve üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Pişen keki fırından alıp sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün ve 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlendikten sonra dilimleyerek üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri