Köstebek pasta tarifi ile evde kısa sürede nefis bir tatlı hazırlamak çok kolay. Muz ve krem şanti ile zenginleştirilen bu pasta, hem görüntüsü hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Evde kolayca yapabileceğiniz köstebek pasta tarifi için malzemeler ve yapılış aşamaları burada.

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

İçi için:

  • 3 adet muz

  • 2 paket toz krem şanti

  • 1,5 su bardağı soğuk süt

 Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Geniş bir kabın içerisine yumurtaları alın. Toz şekeri de üzerine ilave edin.

2.     Krema kıvamını alana kadar güzelce çırpın.

3.     Üzerine Ayçiçek yağı ve yarım su bardağı sütü ilave ederek bir süre daha çırpın.

4.     Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Un ve kakaoyu eleyerek harca ilave edin.

5.     Spatula yardımıyla karıştırın.

6.     Tereyağı ile yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına kek karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

7.     Pastanın şantisini hazırlamak için; toz krem şantiyi bir kabın içine alın ve soğuk sütü ekleyin.

8.     Birlikte güzelce çırpın.

9.     Pişen keki fırından alın ve ılınması için beklettikten sonra kalıptan çıkartın.

10. Kekin üst kısmını bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde alın.

11. Üzerini düz bir hale getirin. Ardından bıçak yardımıyla çok derine girmeden, 4 parçaya bölün ve parçaları dikkatli bir şekilde çıkarın.

12. İç kısımlarını kaşık yardımıyla kenardan birkaç cm boşluk kalacak şekilde çıkarın.

13. Muzların kabuklarını soyun ve kekin tabanına dikkatli bir şekilde yerleştirin.

14. Ardından üzerini hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.

15. Çıkardığınız kek içini rondodan geçirin.

16. Pastanızın üzerini bu keklerle kaplayın.

17. Buzdolabında en az 3 saat kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Köstebek pasta hazır.

Köstebek pasta tarifi ile evde kısa sürede lezzetli ve pratik bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Muz ve krem şanti ile zenginleştirilen bu pasta, hem görüntüsü hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Tatlı krizlerinize son verecek bu tarif ile mutfağınızda harikalar yaratın. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com