KPSS 2023 sınavının ardından Ayasofya sorusunun yanıtı adaylar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi, Kamu Personeli Seçme Sınavının ilk oturumu olan Genel Yetenek Genel Kültür (GY - GK) ile gündemdeki yerini alan soru ve yanıtı hakkında bilgi edinmek istiyor. Adaylar arama motorlarında KPSS'de kendilerine yöneltilen soruların cevabını araştırmaya başladı. 

KPSS Ayasofya soru ve cevabı sınavın ardından gündemdeki yerini aldı. KPSS lisans sınavına katılan adaylar soruların yanıtlarını kontrol etmek için internette araştırma yapıyor.

2024 MEB Kasım ara tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? İşte tarihler 2024 MEB Kasım ara tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? İşte tarihler

AYASOFYA İSİM ANLAMI NEDİR?
Ayasofya camisinin isim anlamı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Ayasofya adındaki "Aya" sözcüğü "kutsal" anlamına gelirken “Sofya" sözcüğü ise Grekçede "bilgelik" anlamına geliyor.

AYASOFYA CAMİSİ HAKKINDA BİLGİLER
Ayasofya, 523-537 yılları arasında inşa edilmiş bir patrik katedraliydi. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethedilmesi üzerine camiye dönüştürüldü. Bu dönüşüm aynı zamanda fethin sembolü haline geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından ise Ayasofya Camii, Bakanlar Kurulunun 24 Kasım 1934 tarihi kararıyla müze haline getirildi.

AYASOFYA NE ZAMAN TEKRAR İBADETE AÇILDI?
86 yıl boyunca müze olarak hizmet veren Ayasofya, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ismiyle kılınan cuma namazı ile 24 Temmuz 2020 tarihinde resmen ibadete açıldı.