MEB 20 Bin Öğretmen Mülakat Sonuçları Açıklandı: Sonuçlar e-Devlet'te! MEB 20 Bin Öğretmen Mülakat Sonuçları Açıklandı: Sonuçlar e-Devlet'te!

KPSS Önlisans Sınav Sonuçları Açıklandı: Adaylar Taban Puanları Merak Ediyor

Yüz binlerce adayın heyecanla beklediği 2024 KPSS Önlisans sınav sonuçları 20 Eylül itibarıyla açıklandı. Adaylar, ÖSYM’nin sınav sonuç ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle ilgili puan türlerinde aldıkları sonuçları görüntüleyebiliyor. Şimdi ise gözler, çeşitli kamu kurumlarının atama ve taban puanlarına çevrildi. KPSS önlisans sınavları iki yılda bir düzenlendiği için bu sınavın puanları, adayların iki yıl boyunca açılan kadroları tercih edebilmesi için geçerli olacak.

2024 KPSS Önlisans Taban Puanları Açıklandı mı?

KPSS 2024/1 kapsamında bazı kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarına ilişkin en küçük ve en yüksek puanlar, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Ancak her atama için kurumların belirlediği taban puanlar farklılık gösteriyor. Bu nedenle, adayların alım yapılacak kurumların açıklamalarını düzenli olarak takip etmesi büyük önem taşıyor.

Son alımlardan örnek vermek gerekirse, Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, Balıkesir taşra alımı için en küçük puanı 73,65250 olarak belirlemişti. Aynı alımda, Kütahya taşra ili için taban puan 73,03029 olarak açıklanmıştı.

KPSS Puanıyla Nereye Atanılabilir?

KPSS önlisans sonuçlarına göre 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla atanılabilecek kurumlar, alım yapılan iller ve kadrolara göre farklılık gösteriyor. Adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu kadrolarına yerleşebilmek için aldıkları puanlarla hangi pozisyonlara başvurabileceklerini dikkatle takip etmeli. ÖSYM, son yapılan KPSS önlisans yerleştirmelerinde taban ve tavan puanları açıkladı.

Adaylar, sınav sonuçlarını kullanarak iki yıl boyunca kamu kurum ve kuruluşlarının açtığı kadrolara başvurabilecek. Eğer bu süreçte yeni bir sınav yapılmazsa, mevcut puanlar bir sonraki sınavın sonuçlarına kadar geçerliliğini koruyacak.

2024 KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, "1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı’nın değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup, sonuçlar 20 Eylül 2024 saat 10.00 itibarıyla adayların erişimine açılmıştır" denildi. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ulaşabilecek.

Sınav sonuçlarına erişim sağlayan adaylar, şimdi hangi kamu kurumlarının alım yapacağını ve taban puanlarının ne olduğunu araştırmaya başladı.