ÖSYM, 2024 KPSS Önlisans sınav sonuçlarının açıklanma tarihini duyurdu. Sınava katılan binlerce aday, sonuçların açıklanmasını dört gözle beklerken, 20 Eylül’de açıklanacak olan sonuçlar, adayların kariyer planlaması için büyük önem taşıyor.

KPSS Önlisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM'den Beklenen Tarih!
KPSS Ön Lisans sınavı için geri sayım başladı. Adaylar, uzun süren hazırlıkların ardından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. Peki, KPSS ön lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar!

KPSS Önlisans Sınavı 1 Eylül’de Yapıldı
1 Eylül Pazar günü yapılayapılan KPSS Ön Lisans sınavı için ÖSYM tarafından 81 il ve Lefkoşa’da toplam 3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salon kullanıldı. Adaylar, sınav salonlarında genel yetenek ve genel kültür testlerine tabi tutulacak. Sınav süresi 130 dakika olacak ve engelli adaylara ek olarak 30 dakika süre verildi.

KPSS Önlisans Sonuçları Hangi Tarihte Açıklanacak?
KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belirlendi. ÖSYM, sınav sonuçlarını 20 Eylül 2024 tarihinde açıklayacak. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM AİS ekranından öğrenebilecekler. Yaklaşık 1 milyon 206 bin adayın başvurduğu sınavın sonuçları için sabırsızlıkla bekleniyor.

Trakya Üniversitesi’ni İspanya’da temsil ettiler Trakya Üniversitesi’ni İspanya’da temsil ettiler

En Fazla Başvuru Hangi İllerde Yapıldı?
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınav merkezlerinin sayısının artırıldığını ve sınav ücretinden muaf tutulan gaziler ile şehit yakınlarının olduğunu belirtti. Sınavda toplam 164 bin 53 görevli yer alacak ve güvenlik için 13 bin 566 emniyet mensubu görev yapacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'den en fazla başvuru geldi. Başvuruların 743 bini kadın, 462 bini ise erkek adaylardan oluşuyor.

KPSS Ön Lisans Sınavı Soru Dağılımı
KPSS Ön Lisans sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerinden oluşmaktadır. Toplamda 120 soru sorulacak ve adaylar Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık derslerinden sınav olacaklar.

Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ve diğer detaylar hakkında güncel bilgileri ÖSYM'nin resmi web sitesinden takip edebilirsiniz.