Vecdi Gündoğdu'dan 101. yıl mesajı Vecdi Gündoğdu'dan 101. yıl mesajı

Çorum’un tarihini ve kültürünü daha yakından tanımak için bölgeye gelen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Çorum Valiliği ve tarihi ören yerlerinde incelemelerde bulundu. Vali Zülkif Dağlı ve diğer yerel yetkililerle yapılan görüşmelerde, Çorum’un turizm potansiyelinin artırılması konuşuldu.

Boğazkale ve Alacahöyük tarihi örenyerlerini gezdikten sonra Çorum Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Ersoy, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'dan çalışmalar, mevcut durum ve talepler hakkında bilgi aldı.
Bakan Ersoy’un Valilik ziyaretine; AK Parti Çorum Milletvekilleri Av. Yusuf Ahlatcı, Av. Oğuzhan Kaya, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak, ilçe belediye başkanları, bazı kurum ve kuruluşların yöneticileri ile bürokratlar katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Çorum ziyareti, şehrin tarihini ve kültürünü ön plana çıkaran önemli bir adım oldu. Valilik ziyareti ve tarihi ören yerleri turu, bölgenin turizm ve kültürel altyapısının güçlendirilmesine yönelik stratejik planların geliştirilmesine zemin hazırladı. Bakan Ersoy’un bu ziyareti, Çorum’un kültürel mirasını koruma ve tanıtma çabalarını ulusal ve uluslararası alanda daha da ileriye taşıyacak önemli gelişmelerin habercisi oldu.

Kaynak: Yayla Haber