Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun Çorum etabı, Samsun'dan başlayıp Çorum'a kadar uzanan zorlu parkurda tamamlandı. Uluslararası bisikletçilerin katıldığı bu önemli etapta, yarışın kazananları ve ödüller hakkında merak edilen detaylar haberimizde.

Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun Çorum Etabı Tamamlandı: Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu'nun (SAMKON) ortaklaşa düzenlediği Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun Çorum etabı büyük bir heyecanla tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanından ve 18 farklı ülkeden gelen profesyonel bisikletçiler, zorlu parkurlarda mücadele ederek yarışın keyfini çıkardılar.

Çorum Etabının Kazananları ve Ödüller

Samsun’dan start alan ve Çorum Valiliği önünde sona eren üçüncü etapta, Bike Aid takımından Oliver Mattheis birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. İkinci sırada Team Flanders Region takımından Jarno Bellens, üçüncü sırada ise yine Bike Aid takımından Dorn Vinzent yer aldı. Üçüncü etapta öne çıkan sporcular, kapı zamanlarını en iyi şekilde tamamlayarak çeşitli yeleklerin de sahibi oldular:

Sarı Yelek: Rutger Wouters (Team Flanders Region)
Yeşil Yelek: Oliver Mattheis (Bike Aid)
Kırmızı Yelek: Daniil Pronsky (Vino Sko Team)
Beyaz Yelek: Vladimir Koltunov (Vino Sko Team)

Ödül Töreninde Coşku ve Teşekkürler

Mudanya Belediyesi sutopu takımı kuracak Mudanya Belediyesi sutopu takımı kuracak

Kadeş Meydanı'nda düzenlenen ödül törenine, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve diğer protokol üyeleri katıldı. Törende dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilirken, bisiklet sporuna verdikleri desteklerden dolayı çeşitli teşekkür plaketi takdim edildi.

Vali Zülkif Dağlı, bu yıl düzenlenen Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun büyük bir başarıyla sonuçlandığını belirterek, “Çorum etabımızda sporcularımız 600 kilometrelik parkurun önemli bir kısmını tamamladılar. Yarın Çankırı’dan başlayacak son etapta mücadeleye devam edilecek. Herkese destekleri için teşekkür ederim” dedi.

Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun Devamı

Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun dördüncü ve son etabı yarın Çankırı’dan başlayarak Ankara’da sona erecek. Yarışın final etabı, 118 sporcunun katılımıyla zorlu bir mücadeleye sahne olacak. Türkiye’nin bu önemli bisiklet etkinliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir ilgiyle takip ediliyor.