Lezzetli ve yumuşacık poğaçalar yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Kuru mayalı poğaça tarifi ile fırından çıkan sıcacık ve yumuşacık poğaçalarınızı sevdiklerinizle paylaşın. İşte kolay ve pratik kuru mayalı poğaça tarifi.

Kuru Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 6 veya 6,5 su bardağı un

  • 1 paket kuru maya

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam veya haşhaş)

Kuru Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

      1. Sıvı malzemeleri, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alarak aktif hale getirin.

  1. Ardından yoğurt ve yağ ekleyin.

  2. Unu da kontrollü olarak ekleyerek güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

  3. 30 dakika boyunca üstünü örterek mayalanması için bir kenarda bekletin.

  4. Mayalanan hamurdan mandalinadan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar 20-30 dakika arası pişirin. Fırından çıkan sıcak poğaçalarınızın üstüne temiz bir bez sararak 10 dakika kadar bekletin. Ardından servis edin.

Kuru mayalı poğaça tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli atıştırmalık, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Yumuşacık dokusu ve enfes lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bu poğaçaları denemek için tarifi hemen uygulayın. Sıcacık ve lezzetli poğaçalarınızı sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar yaşayın. Kuru mayalı poğaça tarifi ile mutfaklarınıza lezzet katın ve sağlıklı, ev yapımı tariflerin tadını çıkarın.

kaynak: yemek.com